fbpx

Nova realnost Francije: Vse cerkve pod policijskim nadzorom

Cerkev Notre Dame v Nici, Francija. (Foto: epa)

Navkljub povečani grožnji terorističnih napadov, francoske cerkve danes, v nedeljo, ostajajo odprte, a so pod večjim nadzorom. V vseh bodo namreč prisotni policaji. Takšna odločitev je bila sprejeta po srečanju francoskega premierja s predstavniki francoske cerkve. 

V Franciji obstaja povečana nevarnost terorističnih napadov na tamkajšnje cerkve, ki so tudi danes odprte, jih pa varujejo policijske enote. Predstavniki francoske cerkve se zavedajo, da nevarnost obstaja in je vedno obstajala, vendar pa je v tem trenutku še posebej velika. Bistveno je, da bi kristjani vztrajali, in da jih ne bi bilo strah ter se obenem zavedali, da je Kristus sam napovedal preganjanje. Tudi kristjani v Nici se bodo udeležili prazničnih slovesnosti. V tem času solidarnost s francoskimi verniki izražajo kristjani po vsem svetu in se jih spominjajo še zlasti v molitvi, poroča pch24.

Pred nekaj dnevi je v zgodnjih jutranjih urah, v okolici cerkve v Nici, na francoski Azurni obali, prišlo od terorističnega napada. Vsaj tri osebe so umrle, po neuradnih podatkih je napadalec žrtev tudi obglavil. Župan Nice Christian Estrosi je potrdil, da je bil domnevni storilec prijet in se ob tem zahvalil policiji za učinkovito ukrepanje. Javnost je naprosil, naj se v času preiskave lokaciji izogiba.

Domen Mezeg