fbpx

Nova realnost: Severnoafriški migrant najprej poskušal policista povoziti, nato pa ga je napadel in ranil z nožem

Foto: iStock

Severnoafriški migrant je z avtom poskušal povoziti policista, preden ga je napadel in ga ranil z nožem, poroča Breitbart

Afriškemu državljanu se pri policijski nadzorni točki ni uspelo ustaviti in je povozil noge enega izmed policistov, zato je želel zbežati s prizorišča. Medtem pa se je po nesreči zaletel  v kamion, po trku izstopil iz avta ter se v ihti napotil proti enemu izmed policistov z nožem v roki ter ga z njim zbodel ter mu poškodoval roko, poroča Repubblica.

Trije podobni napadi v istem tednu
Na podoben način sta se odvila tudi teroristični napad v Londonu, v katerem je napadalec zapeljal v mimoidoče ljudi, preden je zabodel policista, in četrtkov napad v belgijskem Antwerpu, v katerem je francoski Tunizijec z avtom zapeljal v množico, ki se je sprehajala po prometni nakupovalni ulici. Na srečo so napadalca pravočasno ustavili, po njegovi aretaciji pa so v njegovem avtomobilu našli orožje, vključno z noži.

Foto: EPA

Migranti predstavljajo velik varnostni izziv
Župan italijanske Foggie Franco Landella je povedal, da naraščajoča migrantska populacija predstavlja akutni varnostni izziv in dodal, da bi se lahko incident, če policija ne bi ustrezno odreagirala, končal s hujšimi posledicami. Predsednik mestnega sveta Luigi Miranda je povedal, da poškodba policista predstavlja resno zadevo, in dodal, da tovrsten napad ponazarja, v kašni nevarnosti mora policija delovati.

N. Ž.