fbpx

Nova sled za pariškim napadalcem: Ustavil se je v kavarni

(foto: Twitter)

Eden izmed najbolj iskanih mož v Evropi in domnevni udeleženec terorističnega napada v Parizu se je po najnovejših informacijah dan po morilskem pohodu ustavil na kavi v Bruslju. V Belgiji je medtem pridržanih 6 osumljencev, ki bi lahko bili povezanih s pariškimi napadi.

Najnovejše informacije naj bi izdal odvetnik Alija Oulkadija – človeka, ki je Salaha Abdeslama in njegovega neidentificiranega prijatelja dan po pariškem pokolu, ki je terjal 130 človeških življenj, pobral na bruseljski železniški postaji.

CNN poroča, da naj bi se potem na poti ustavili v kavarni. Verjetnost, da je bil Abdeslam dejansko na javnem mestu, je za belgijsko glavno mesto in tamkajšnje oblasti, ki terorista kljub poostrenem nadzoru še niso uspele odkriti, še posebej zaskrbljujoča.

Za mojo stranko je bil to šok
Odvetnik Olivier Martins zatrjuje, da je bil njegov klient v šoku in da ni pričakoval, da bo njegov prijatelj terorist, prav tako naj ne bi vedel za napade v Parizu. Oulkadi pa se izgovarja, da Salaha najprej ni niti prepoznal, ker je nosil kapo. Ko pa je slišal, da je svojemu prijatelju povedal, da je njegov brat Brahimi v Parizu ubil nekaj ljudi in se razstrelil, pa zaradi doživetega šoka ni mogel trezno razmišljati.

“Oulkadi je bil v petek, 13. novembra, zvečer v Bruslju, prav tako nima kazenske kartoteke,” je še povedal odvetnik Martins in dodal: “Ko je izvedel, kaj je Salah storil, bi šel lahko na policijo in povedal svojo zgodbo, ampak je bil prestrašen in ni vedel, kaj naj stori.” Martins je zaključil: “Ne boste mi rekli, da vožnja od ene do druge lokacije v Bruslju avtomatično pomeni vpletenost v teroristične napade.”

Pridržanih šest oseb, ki bi lahko bile povezane z napadi
Preiskava terorističnega napada v Franciji je še vedno v teku in vsake toliko pridejo na dan nove informacije. Med šestimi ljudmi, ki so jih belgijske oblasti nedavno aretirale, so tudi Mohammed Amri (27), Hamza Attou (21 let) in Oulkadi.

Amri in Attou sta po da zdaj zbranih podatkih Abdeslama pobrala v Franciji kmalu po napadih, ko ju je poklical, da se mu je pokvaril avto in da rabi prevoz. Nato sta ga odpeljala v Belgijo, tam pa se je z neznanim prijateljem peljal še z Oulkadijem.

J. F.