fbpx

Nova tarča islamistov v času koronakrize zdravstveno osebje in bolnišnice: Tu lahko sejejo največ strahu v družbi

Koordinator EU za boj proti terorizmu Gilles de Kerchove (foto: EPA)

Nova tarča islamističnih teroristov v času koronakrize so po trditvah vodje Urada EU za boj proti terorizmu bolnišnice in zdravstveni delavci. ISIS je svojim podpornikom že naročil, naj izrabijo trenutno krizo za nove teroristične napade.

Koordinator EU za boj proti terorizmu Gilles de Kerchove je v zaupnem poročilu državam članicam EU razkril, da bi lahko ISIS in ostali ekstremisti videli tarčo za nove teroristične napade v zdravstvenem osebju in ustanovah.

Razlog za to naj bi bila silovita negativna reakcija v družbi, ki bi se v času pandemije COVID-19 izrazila v obliki šoka, panike in zaskrbljenosti. “Teroristi in nasilni ekstremisti, ki želijo spremeniti družbo in sisteme vladavine s pomočjo nasilja iščejo načine kako bi izrabili hude krize za doseganje svojih ciljev,” je po poročanju Suna pojasnil de Kerchove.

ISIS je v Evropo prišla z invazijo ilegalnih migrantov
Vodja EU urada za boj proti terorizmu je opozoril, da je ISIS svoje podpornike že pozvala naj izkoristijo trenutno krizo za teroristične napade. Ravno tako naj bi teroristične skupine več truda vlagale širjenje propagande po spletu, saj ljudje zaradi koronakrize v tem času več časa preživijo na spletu. ISIS te dni izvaja pobege iz zaporov in samomorilske bombne napade na ozemlju Sirije in Iraka.

“Medtem pa EU še naprej vztraja, da je nasprotovanje muslimanski migraciji v Evropo “rasizem” in “islamofobija”, navkljub dejstvu, da se je Islamska država preko pritoka beguncev infiltrirala v Evropo,” so zapisali pri Jihad Watch. O slednjem so poročali celo pri drugače liberalnem in migrantom naklonjenem New York Times.

Ivan Šokić