Nova tempirana bomba: Proti Turčiji prihaja še dodatnih 250 tisoč sirskih migrantov

Foto: epa

Trenutno se med 200 in 250 tisoč migrantov premika proti našim mejam. Z nekaterimi ukrepi jih skušamo ustaviti, a to ni lahko …” svari turški samodržec Recep Tayyip Erdoğan, za katerega več beguncev v Turčiji pomeni še več pogajalske prednosti pri izsiljevanju EU za denarno pomoč.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdoğan je danes povedal, da proti turškim mejam beži do 250 tisoč migrantov iz sirske province Idlib.

Turčija trenutno gosti 3,7 milijona sirskih beguncev. Boji pa se novega vala beguncev in migrantov iz Idliba na severozahodu Sirije, kjer živijo približno trije milijoni Sircev.

Foto: epa

Konec lanskega aprila je sirska vlada ob ruski podpori sprožila obsežno operacijo proti upornikom v tej njihovi zadnji utrdbi v Siriji, v zadnjih tednih pa se ofenziva stopnjuje, kar je na tisoče ljudi prisililo v beg, poroča STA.

Samo decembra je zaradi nasilja na severozahodu Sirije domove po podatkih Združenih narodov zapustilo 284 tisoč ljudi. Številne stavbe, med drugim džamije, garaže, poročne dvorane in šole so spremenili v zavetišča, je sporočil Urad ZN za koordinacijo humanitarne pomoči (OCHA).

Rok Krajnc

 • Minovak

  Migranti proti Evropi, EU poslanci pa na brezplodnih sestankih, sprejemih in banketih, kjer se ne dogaja nič, razen žretja in pitja…migranti pa prihajajo. Čez našo mejo ni več nobenih ovir, Nemčija pa jih sprejema z odprtimi rokami, EU pa gre v nepovrat.

 • Jernej

  Nemcija itak. Saj hodi Merklovsa v Indijo in prosi za mlade moske za delo v Nemciji. A ti mladi moski niso ne zdravniki ne kemiki in Bodo le lezali in dobivali podporo. To je Merklova spoznala, ko je sprejela toliko migrantov a ti delajo nic. To ni Svica, kjer mora vsak delati ali pa je izgnan iz dezele. Lp

 • xtc

  Dobrodošli v Tretji.

 • Van Der Waals

  DEBILNI LEVIČARJI BI USE SPREJEL… SAMO NA DOM IN NA SVOJ RAČUN PA NE.

 • RATATA