fbpx

Nove informacije iz Londona: V trčenju ranjenih najmanj 11 ljudi

(Foto: epa)

V današnjem trčenju vozila v pešce v bližini Prirodoslovnega muzeja v britanski prestolnici London je bilo po zadnjih podatkih ranjenih najmanj 11 ljudi, so sporočili reševalci, poroča francoska tiskovna agencija AFP. “Pomagali smo 11 ljudem, večinoma zaradi poškodb nog in glave. Devet smo jih odpeljali v bolnišnico,” je v sporočilu za javnost objavil namestnik direktorja reševalne akcije Peter McKenna.

Londonska policija je sporočila, da današnjega trčenja avtomobila v pešce v bližini Prirodoslovnega muzeja v britanski prestolnici ne obravnava kot teroristično dejanje. Dodali so, da je šlo za trčenje in da še vedno poteka preiskava okoliščin dogodka, na spletni strani poroča Reuters.

Kaj se je pravzaprav zgodilo?
V bližini Prirodoslovnega muzeja v Londonu je avtomobil zapeljal v množico. Pri tem je bilo poškodovanih več ljudi. V bližini kraja dogodka so aretirali moškega. Dogodek se je zgodil v ulici Exhibition Road v Južnem Kensingtonu, kjer so številni svetovno znani muzeji, zato je tam vedno veliko število turistov. Avtomobil naj bi po navedbah očividcev zapeljal na pločnik in med pešce, pri tem pa najverjetneje zadel v betonsko oviro. Po navedbah britanskega BBC so ranjeni utrpeli le lažje poškodbe. Po dogodku je policija na Exhibition Roadu odredila evakuacijo treh večjih muzejev, poleg Prirodoslovnega muzeja še Muzeja znanosti ter Muzeja Viktorije in Alberta.

Velika Britanija je bila letos že večkrat prizorišče terorističnih napadov. Sredi septembra je odjeknila eksplozija v enem od vagonov podzemne železnice na postaji na jugozahodu Londona, pri čemer je bilo ranjenih okoli 30 ljudi. To je bil že četrti teroristični napad v Londonu in peti v Veliki Britaniji letos. V treh napadih so napadalci uporabili vozila, s katerimi so zapeljali v množico. Najhujši je bil majski samomorilski napad na koncertu v Manchestru, ki je zahteval 22 življenj. Odgovornost zanj je prevzela teroristična skupina Islamska država.

D. Č., STA