fbpx

Nove žrtve Islamske države: V napadu ubili in ranili več navijačev Real Madrida

Foto: Twitter

Napadalci Islamske države so ubili najmanj 14 navijačev Real Madrida, 20 ljudi je huje ranjenih. Ker skrajneži ne marajo nogometa, saj je po njihovem prepričanju protiislamski, so ubili podpornike nogometnega kluba v Iraku.

Skrajneži so vdrli v kavarno, kjer so navijači nogometnega kluba Real Madrid spremljali stare posnetke svojih idolov. Džihadisti so začeli streljati naključno in vsepovprek. Od kavarne je ostalo le še razdejanje, pod plakati priljubljenega španskega kluba pa na tleh ležijo kosi stekla in luže krvi.

Skrajneži ne marajo nogometa
Predsednik kluba navijačev Zaid Subhan je za Daily Mail pojasnil, da “so pripadniki skrajne Islamske države prišli v kavarno, oboroženi s puškami AK-47s, in pričeli streljati na vse, ki so gledali tekmo.” Razlog za takšno grozljivo dejanje je po mnenju Subhana v tem, da skrajneži ne marajo nogometa, saj je po njihovem prepričanju protiislamski. “To je strašljiva tragedija,” je pretresen vodja kluba.

Poleg 14 smrtnih žrtev je ranjenih najmanj 20 ljudi, nekateri so huje poškodovani. Tamkajšnja policija je pojasnila, da je eden od napadalcev jopič z eksplozivom odvrgel na bližnji tržnici, policija pa je nasilneža nato našla v zapuščeni stavbi.

Tragedija v kavarni se je zgodila le dan po tem, ko je v treh eksplozijah v Bagdadu umrlo 93 ljudi. Policija je sporočila, da so bila eksploziva, ki so povzročila tragedijo, skrita pod sadjem in zelenjavo na tržnici. Odgovornost za napade je že prevzela Islamska država.

N. K.