fbpx

Novi izračuni: Čez 30 let bomo samo še spomin, Evropo pa bodo vodili muslimani

Foto: epa

Glede na trenutne demografske trende lahko pričakujemo, da bodo v naslednjih štiridesetih letih po celotni Evropi prevladovale muslimanske skupnosti, belska rasa pa bo zreducirana in manjšinska. Evropska populacija bo povsem izginila, s tem pa tudi raznovrstni komplementarni evropski narodi. Islamska Evropa bo vplivala na liberalno demokracijo in svobodo govora, politični sistem pa se bo spremenil. Vse bo popolnoma drugače.

Charles Gave, francoski raziskovalec, ekonomist in politični komentator, je na spletni strani svojega raziskovalnega centra objavil svoje sklepe in predvidevanja. Piše o krčenju in “izginjanju evropskega prebivalstva“. Domače prebivalstvo izginja, muslimani pa ne le, da se množično priseljujejo, s svojo visoko rodnostjo se iz dneva v dan tudi kopičijo. Gave priznava, da mu lahko to njegovo sklepanje, ki je po mnenju mnogih ”politično nepravilno”, prinese cenzuro in prezir zagovornikov muslimanov, posebno politične levice, ki ščiti islam. Tako je tudi nekdanji ameriški predsednik Barack Obama v času svojega predsedovanja ščitil in zagovarjal islam ter kritiziral kristjane, ki so mu nasprotovali.

Francoz je do takšnega zaključka prišel na podlagi trenutnih demografskih podatkov. Francosko belsko oziroma domačo rodnost svoje države ocenjuje na 1,4 otroka na žensko, medtem ko ima povprečna muslimanska ženska do 4 otroke. Francosko prebivalstvo danes znaša 67 milijona ljudi. Mnogi verjamejo, da je deset odstotkov francoske populacije že muslimanske, kar je 6,7 milijona ljudi. Uradna stopnja rodnosti v Franciji je 1,9 otroka na žensko, a so Gavejeve raziskave pokazale drugače. Na splošno pa je evropska stopnja rodnosti izredno nizka, samo 1,6 otroka na žensko. V zadnjih desetletjih se v Franciji pojavlja vse več splavov, poroča The Washington Times. Državni statistični podatki kažejo, da so v letu 2015 opravili 204 tisoč splavov, živorojenih otrok pa je bilo 760.421. “Milo rečeno, evropske ženske ne rojevajo več,” je dejal Godefridi. “In to nima nič opraviti z islamom.”

Izračuni kažejo, da bo do leta 2057 Evropa povsem muslimanska
Pri ekstrapoliranju statističnih podatkov se ugotavlja, da bo zaradi trendov upadajočega belega in naraščajočega muslimanskega prebivalstva Francija, pa tudi ostala Evropa, do leta 2057 postala pretežno muslimanska. “Zato sem prepričan, da bo čez 40 let večinsko prebivalstvo v Avstriji, Nemčiji, Španiji, Italiji, Belgiji in na Nizozemskem zagotovo muslimansko,” piše v svojih sklepih. “Morate pa vedeti, da to niso moje napovedi, temveč izračuni. Novih priseljencev ne pozivam.”

Foto: iStock

V naslednjih 30 ali 40 letih bo evropska populacija izginila. S tem bodo izginili raznovrstni komplementarni evropski narodi, ki so dosegali izjemne uspehe vsaj pet stoletij.” Gave ponuja agnostičen pogled na pomen islamske Evrope za liberalno demokracijo in svobodo govora. “Ne trdim, da bo ta vpliv dober oziroma slab. Pravim samo, da se bo vse zelo spremenilo in politični sistem bo drugačen.”

Težko je tudi reči, kako bo čez štirideset let izgledal in deloval islam
Inštitut Gatestone, ki združuje velike konzervativne mislece, je analiziral Gaveov dokument, s katerim pa se mnogi niso strinjali. Analitik Drieu Godefridi napoveduje, da domače francosko prebivalstvo ne bo izginilo in izgubilo na svoji pomembnosti. Dejal je, da bo v primeru procesa izginjanja zdajšnjega prebivalstva to “potekalo več kot štirideset let“. Po drugi strani pravi, da ni nič predvidljivo: “Težko je tudi reči, kako bo čez štirideset let izgledal in deloval islam.”

Po celotni Evropi se počasi pojavljajo znaki, da bo v našem prostoru kmalu prevladala muslimanska večina. Skoraj 50 odstotkov osnovnošolcev v belgijskem pristaniškem mestu Antwerpen je muslimanov. Ti predstavljajo tudi četrtino bruseljskega prebivalstva. Britanski Daily Mail navaja, da je Urad za državno statistiko objavil podatke, iz katerih je razvidno, da je od leta 2015 najbolj priljubljeno ime za dečka v Veliki Britaniji Mohammed.

Policijske in vojaške patrulje v muslimanske soseske sploh ne upajo vstopiti
Francija je že nekaj časa v težavah in se spoprijema z vsakodnevnim tveganjem življenj prebivalcev. Napadi v Parizu so privedli do ukinitve nekaterih pravic v skladu z nacionalnimi izrednimi razmerami. Kasneje so oblasti napadle domnevne radikalne muslimanske enklave in skušale razbiti njihove načrte za prihodnje napade. Mnogi, med katerimi so tudi različni uradniki in strokovnjaki, govorijo o skupinah muslimanskih sosesk v okolici Pariza, kamor ne upa stopiti nihče, niti vojska niti policija. Ta ”prepovedana območja” naj bi bila izolirana od tradicionalnega francoskega življenja. Francoski uradniki zanikajo njihov obstoj, ni pa znano, če policija patruljira tudi tam.

A. L.