fbpx

Novinar iz Alepa, ki se je pred nedavnim poslavljal od znancev, se je na posnetku pojavil s samomorilskim napadalcem

Foto: Twitter

Ljudje iz vzhodnega dela Alepa, o katerih so  mediji poročali, da se preko socialnih omrežij poslavljajo od znancev in sorodnikov, še naprej poročajo o nevzdržnih razmerah, ki vladajo na tem območju. Zadnji video posnetki prikazujejo enega izmed poročevalcev, ki je zapustil mesto in še naprej zbira posnetke s terena. Na novih posnetkih prikazuje uporniškega borca, ki na sebi nosi samomorilski jopič.

Prejšnji teden, ko se je bojevanje v tem sirskem mestu umirilo, so pričeli številni mediji prenašati sporočila aktivistov na terenu, ki so bila bolj ali manj vsebinsko enaka: “Umrli bomo zaradi posledic bombardiranja, zato se poslavljamo.”

Evakuacija rešila mnoga življenja
Veliko novinarjev in aktivistov je preživelo na račun 10-dnevne evakuacije iz vzhodnega dela mesta Alep. Bilal Abdul Kareem, eden izmed rešenih vojnih poročevalcev, prikazuje posnetek, na katerem je mogoče opaziti maskiranega borca, ki nosi samomorilski jopič in je oborožen s puško kalašnikov, poroča Russia Today.

Kareem je povedal, da številni borci nosijo samomorilske jopiče, ker ne verjamejo Asadovemu režimu, da jim bo omogočil varen prehod iz Alepa, in dodal, da so ti vseskozi pripravljeni na boj.

Mednarodni komite Rdečega križa poroča, da je bilo v zadnjih dveh tednih evakuiranih več kot deset tisoč ljudi iz Alepa. Med njimi je bilo več tisoč borcev in njihovih družinskih članov. Kareem je povedal, da je vzhodni Alep zapustil v četrtek skupaj s številnimi drugimi ljudmi.

 

N. Ž.