fbpx

Novinarka nemškega Spiegla kritična do južnih sosedov: Najboljša stvar v Zagrebu je avtocesta, ki vodi do morja

Foto: iStock

Spletna izdaja nemškega Spiegla je objavila reportažo, v kateri je glavno mesto sosednje Hrvaške Zagreb opisala kot precej dolgočasno mesto, v katerem je  najboljša stvar avtocesta, ki vodi do morja. 

Novinarka Spiegla Anne Haeming je turistom iz Nemčije ponudila nekaj nasvetov glede tega, kako preživeti žalost v Zagrebu, medtem ko se nahajajo v glavnem mestu Hrvaške. Haemingova namreč navaja, da je bil vrhunec poletja v Zagrebu, ki ima skoraj 800 tisoč prebivalcev, koncert skupine Duran Duran, ki ga je bilo mogoče slišati v zakotnih četrtih. Zapisala je, da bi njihova pesem z naslovom Ordinary World  lahko postala lokalna himna. Po njenem mnenju območje za pešce v središču mesta spominja na nemško provinco, kavarne v središču mesta pa opisuje kot preveč med seboj podobne in moderne.

Foto: Google Maps

Zagreb bi moral tekmovati za najbolj dolgočasno mesto v Evropi
Nič bolj po njenem mnenju nista zanimiva tržnica Dolac in Gornji grad. Na obrobju Zagreba se lahko namreč kdaj zgodi celo kakšna avantura, in to v metropoli, ki bi morala tekmovati za najbolj dolgočasno mesto v Evropi, piše Spiegel in turistom priporoča, naj mesto odkrivajo s tramvajem, saj se je s kolesom možno voziti samo počasi, kolesarske steze pa so pravzaprav na pločnikih.

Foto: iStock

Najboljša stvar je avtocesta proti morju
Most mladosti je novinarka opisala kot betonski brutalizem, glede svojega triurnega obiska Muzeja sodobne umetnosti pa je zapisala, da ni srečala nobenega obiskovalca. “Očitno čas za umetnost predstavlja prestiž,” je zapisala. Pohvalila je le kavarno Krivi put in pogled na mesto s hriba Sljemen, ki je po njenem mnenju veličasten. Najboljša stvar z Zagrebom pa je avtocesta proti morju, piše novinarka in nadaljuje, da je tako prišla do Reke, ki je evropska prestolnica kulture 2020.

H. M.