fbpx

Novorazkriti dokumenti kažejo, kako je Obamovo zunanje ministrstvo v zadnjih minutah svojega delovanja želelo spodkopati Trumpa

Nekdanji ameriški predsednik Barrack Obama (vir: twitter)

Novi razkriti dokumenti so pokazali, da je Obamova administracija svoje zadnje dneve na oblasti porabila za iskanje načinov, kako bi lahko spodkopali takrat bodočega predsednika Trumpa. Uradniki so namreč posredovali tajne podatke Trumpovim sovražnikom v senatu in skušali povezati ameriškega predsednika z lažjo o ruskem vmešavanju v ameriške volitve.

“Obamovo zunanje ministrstvo je bilo ključno v zaroti pri blatenju predsednika Trumpa z lažmi in ‘inuendi’ o vpletenosti Rusije. Pravosodno ministrstvo mora razširiti svojo ‘Spygate’ kriminalno preiskavo na omenjeni organ,” je povedal predsednik skupine Judicial Watch Tom Fitton.

Agenti globoke države na ameriškem zunanjem ministrstvu so pošiljali tajne informacije Trumpovim nasprotnikom v senatu in po poročanju Judicial Watcha iskali načine, kako bi lahko izpeljali svoj upor proti predsedniku Donaldu Trumpu.

Obamova administracija je tako položila temelje za neobstoječo afero Russiagate, ki jo je posebni preiskovalec Robert Mueller po dve leti trajajoči preiskavi razkril kot lažno, a dve leti, ki so ju proti Trumpu nastrojeni mediji porabili za ohranjanje laži pri življenju, sta minili.

Trump pa počasi, a vseeno sistematično umika enega Obamovega nastavljenca za drugim. Obljuba, da bo izsušil močvirje, v katerem se skriva globoka država, se tako počasi uresničuje.

Ivan Šokić