fbpx

Novozelandske tolpe se ne mislijo odreči strelnemu orožju

Vodja tolpe Mongrel Mob, Sonny Fatu (vir: twitter)

Voditelji novozelandskih tolp so si enotni, da svojega avtomatskega strelnega orožja ne bodo predali državi. Kakor trdijo, se tolpe streljajo med sabo in ne napadajo nedolžnih civilistov, kakor je to storil ekofašist v Christchurchu.

Novozelandska premierka Jacinda Ardern je pred nekaj tedni izkoristila teroristični napad v Christchurchu za uvedbo novih prepovedi glede strelnega orožja. V to so bile po poročanju Breitbarta vključene “vojaške” polavtomatske puške, nabojniki z “veliko kapaciteto” in določeni deli pušk.

Ardernova je takrat izkoristila priložnost in pozvala lastnike orožja, naj predajo orožje državi. S tem pa se niso strinjali voditelji tolp na Novi Zelandiji. “Se bodo tolpe odrekle svojemu orožju? Ne. Zaradi tega, ker smo, kar smo, ne moremo računati na varnost (brez orožja),” je povedal Sonny Fatu, vodja tolpe Mongrel Mob.

Ni v kulturi tolp, da bi škodovali nedolžnim
“Napadi med našimi organizacijami so tolpa proti tolpi, ne vključujejo drugih, ki niso člani tolp,” je pojasni Fatu. Včasih pride tudi do postranske škode, uničenja zasebne lastnine ali pa nasilje prizadene tudi mimoidoče, je pa to po trditvah Fatuja bolj izjema kot pravilo.

Člani tolpe Mongrel Mob na Novi Zelandiji (Vir: Twitter)

Kot je povedal Fatu v luči terorističnega napada v Christchurchu, “Ni v naši kulturi, da bi nedolžnim ljudem povzročali bolečino, kakor se je to zgodilo v Christchurchu.”

Pripadniki tolpe Black Power na Novi Zelandiji. (Vir: Twitter)

S Fatujem se je strinjal tudi član tolpe Black Power, Denis O’Reilly, ko so ga vprašali, ali bo njegova tolpa predala orožje. “Seveda da ne. Zakaj, za vraga, bi se pogovarjali o izročanju strelnega orožja, ko pa se pogovarjamo o napredovanju svoje družine in premiku iz patologije v potencialno.”

Ivan Šokić