Madžarski premier Orban obljublja: “Moja vlada bo naredila vse, da bo Evropa ostala evropska!”

Foto: epa

V tokratni božični poslanici je madžarski premier Viktor Orban poudaril, da “ljubiti bližnjega tako kot samega sebe” danes pomeni, da moramo ljubiti svoje sosede, ob tem pa moramo zaščititi svojo domovino, narode, družine, kulturo in evropsko civilizacijo. V ospredje je tako postavil pomen krščanske identitete, ki je tista, ki določa življenje na evropski celini in to vse od rojstva do smrti.

Naša kultura predstavlja kulturo življenja, navaja Orban in dodaja: “Naša izhodiščna točka, alfa in omega naše filozofije predstavlja vrednota življenja, dostojanstvo vsakega posameznika, ki ga je ta prejel od Boga – brez tega ne bi mogli ceniti človekovih pravic in drugih modernih fenomenov.” Po prepričanju Orbana so temelji evropskega načina življenja ogroženi.

Orban: “Ne želimo si, da bi naše žene, hčerke kdo nadlegoval v novoletni množici ljudi”
“Ne želimo, da bi se naši božični sejmi preimenovali, prav tako se ne želimo umikati za betonske pregrade,” je povedal in pripomnil, da si ne želimo niti tega, da bi množice na sejmih obkrožala strah in stiska. “Ne želimo si, da bi naše žene, hčerke kdo nadlegoval v novoletni množici ljudi,” je bil jasen.

Foto: Twitter

Imunski sistem Evrope je bil namenoma oslabljen
“Mi Evropejci smo kristjani. To je naše in tako živimo,” je zapisal Orban in dodal, da se nam krščanska kultura očitno zdi tako samoumevna kot imunski sistem dokler deluje, ko pa začne slabiti, se tega začnemo kmalu zavedati. “Imunski sistem Evrope je bil namenoma oslabljen, kajti želijo, da ne bili več to, kar smo do zdaj bili. Želijo, da postanemo nekdo, ki nam ni po godu. Želijo, da se mešamo z ljudmi iz drugega sveta.”

Orban izpostavlja, da je mogoče jasno videti napade na krščansko kulturo, s pomočjo katerih želijo prispevati k razpadu Evrope. “Naše življenje nam želijo odvzeti in ga povsem spremeniti,” je dejal in poudaril, da ponujena alternativa “bolj razsvetljenega življenja” predstavlja nekakšno abstraktno utopijo.

Foto: iStock

V letu 2017 smo se v Evropi soočili z zgodovinsko nalogo
“V letošnjem letu so se evropske države soočile z zgodovinsko nalogo. Nacionalne vlade, ki so jih izvolili svobodni evropski narodi, in svobodni državljani so tisti, ki morajo zaščititi krščansko kulturo,” je jasen madžarski premier in pri tem dodaja, da je to nujno za zaščito naših družin, narodov, držav in Evrope.

Po prepričanju Orbana je več kot očitno, da je veliko evropskih voditeljev, ki se sploh ne zavedajo obstoja problema, nekateri menijo, da je prišlo do napredka, drugi obupujejo, nekateri pa čakajo na druge, da ti rešijo problem. “Madžarska je vendarle drugačna,” je zapisal. “Naše izhodišče je vedno predstavljalo prepričanje, da imamo pravico do lastnega življenja. Ko smo imeli moč, smo jo zato tudi zaščitili,” je poudaril Orban in obljubil, da bo njegova vlada naredila vse kar je v njeni moči, da Evropa ostane evropska.

Nina Žoher