fbpx

Nemška policija po brutalnem posilstvu svetuje ženskam: Ne tecite same!

Slika je simbolična. (Foto: iStock).

Nemška policija se je znašla na udaru, potem ko je njen tiskovni predstavnik pozval ženske, naj tečejo v parih in ne same. Opozorilo je sledilo brutalnemu posilstvu v Leipzigu, ko je moški napadel in posilil žensko, ki je sama tekla v parku, poroča Russia Today. Do napada je prišlo v petek zjutraj, ko je ženska v petdesetih letih sama tekla v parku Rosental, nakar je zagledala sumljivega moškega, ki je tekel v njeno smer. Za zdaj še neznani moški jo je nato zagrabil, zvlekel na polje in brutalno posilil. Priče poročajo, da je žrtev gnusnega dejanja po napadu povedala, da je bil napadalec “južnega” videza, star med 25 in 30 let, s temnimi lasmi in kratko brado, poročajo lokalni mediji. Napadalca policija še išče.

V nedeljo je nato policija iz Leipziga podala izjavo, v kateri je svetovala ženskam, naj tečejo v parih, da bi se izognile tovrstnim napadom. “Bolje bi bilo, če bi ženske tekle v parih, ali vsaj, da bi poskrbele, da je vedno nekdo v bližini,” je za javnost povedal tiskovni predstavnik policije Uwe Voigt.

Nemška policija. (Foto: epa.)

Na izrečeno se je pozneje vsul plaz kritik, tudi župana Leipziga Burkharda Junga, ki je v izjavi za javnost pozval k večjemu številu policistov na ulicah. “Odgovor države na ta grozni incident in na tovrstne prejšnje incidente mora biti, da postavimo več policistov na ulice in v parke,” je dejal in dodal, da “želimo vsi živeti v mestu, kjer je samoumevno, da gredo lahko ženske same teči v park, v mestu, kjer so vsi varni”. Burna razprava se je vnela tudi na družbenih omrežjih.

U. V.