Poglejte si napad na politika in kakšen je bil resničen povod

Foto: youtube

Pred nekaj dnevi se je pojavil video zveznega kandidata za voditelja NDP Jagmeeta Singha, ki se je v eni od svojih kampanj moral braniti pred napadalno žensko, ki ga je prekinjala in bila pri tem ignorantska ter rasistična.

Govornik na posnetku je politik Jagmeet Singh. Zelo napadalna ženska je med kampanjo vstala in začela kričati ter ga obtoževala, da je v ekstremističnem gibanju. Medtem ko je množica proti njej, jo govornik nagovarja, da je “ljubljena in vključena”. Tako ji ne da povoda za prepir in zato sčasoma odide.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=j2onmR-oBIY[/embedyt]

Sledil pa je tudi video, v katerem napadalka pripoveduje svojo stran zgodbe.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=5odmUXwvOjc[/embedyt]

Drugačna plat zgodbe
Vsakdo, ki je spremljal NDP, pa ve, da ima zgodba drugačno plat. Liberalci trenutno delajo na prepovedi nikaba – tančice, ki je značilno za muslimansko žensko pokrivalo –, temu pa zelo nasprotuje Jagmeet Singh. Vendar sta njegova tekmeca Niki Ashton in Guy Caron imela bolj odziven odgovor. Oba sta govorila o spoštovanju zakonodajnega okrožja in promociji posvetnih vrednot.

NDP v letu 2011 ne bi nikoli postal uradna opozicija brez impresivnega števila sedežev v Quebecu. Večino tega so izgubili zaradi liberalcev leta 2015 in vedo, da jih je treba vrniti nazaj. Edini problem je NDP v Quebecu, ki je precej drugačen od tistega, kar najdete na ulicah Toronta in Vancouvra. Medtem ko so Quebečani zelo proti ekonomiji, so veliko bolj odprti za stvari, kot so prepovedi nikaba v imenu ohranjanja kultur.

D. Š.