fbpx

Srhljiva sporočila članov kavaškega klana: “Žive jih bomo prežvečili”

Velja Nevolja stoji za številnimi ugrabitvami v Beogradu. (Foto: Blic)

Veljko Belivuk, ki je obtožen organiziranja hudodelske združbe, ki je ubila najmanj sedem ljudi, je svojo željo po smrti Lazarja Vukićevića in Aleksandra Šarca prek tajne aplikacije Skye svojim sodelavcem izrazil s sporočilom, da “jih bodo žive prežvečili”, navaja Kurir.

Komunikacija med vodjo kavaškega klana Belivukom in njegovim najbližjim sodelavcem Markom Miljkovićem je bila prestrežena 8. avgusta 2020, v njej pa naj bi omenjena načrtovala srhljiv scenarij za Lazarja Vukićevića in Aleksandra Šarca.

Po poročanju srbskih medijev so v prestreženi komunikaciji preiskovalci odkrili, da sta Belivuk, znan kot Velja Nevolja in njegov najbližji sodelavec Marko Miljković pripravljala likvidacijo Lazarja Vukićevića, čigar vzdevek na aplikaciji Skye je bil Sven, in Šarca, pod vzdevkom Dillinger, ker sta sumila, da načrtujeta njun umor. V komunikaciji sta se dogovarjala o tem, da ju pod pretvezo dobita na samo, kjer bi ju mučila in kasneje ubila.

Iz žrtve bi iztisnili zadnjo kapljo krvi
Iz sporočil je bilo po poročanju Kurirja razvidno, da sta žrtvi označila za vohuna, ki sta to počela že prej, v nadaljevanju pa sta se pogovarjala o mučenju, pri čemer je Miljoković zapisal, da “ju bodo stisnili do zadnje kapljice”, za to naj bi kupili tudi nove klešče in ostalo, na vse to pa naj bi Belivuk odgovoril, da “ju bodo mučili kot še nikogar in da ju bo žive prežvečil”.

Lazarja Vukićevića so zvabili v hišo v Ritopeku in ga ubili 14. oktobra 2020. Po obtožnici tožilstva za organizirani kriminal naj Belivuk in Miljković pri tem zločinu ne bi neposredno sodelovala. Preiskovalci so ugotovili, da so takrat v Črni gori ugrabili kapetana Mila Radulovića, Miljković pa je Lazarju Vukičeviću s telefona Sky pošiljal sporočila in ga zvabil v Ritopek. Ko je ta prispel na dogovorjeno lokacijo, so ga pričakali člani klana, ga mučili in nato ubili.

Ana Hribar