Tragične zgodbe deklet, ki obžalujejo, da so si že v rani mladosti spremenile spol

To sta dekleti, ki obžalujeta spremembo spola (Foto: Twitter/Givesendgo)

Skupnost LGTQ dela vse, kar je v njeni moči, da promovira spremembo spola že v ranem otroštvu, čeprav to predstavlja hudo zlorabo otrok. Kako zelo zgrešena je ta praksa, pričata naslednji zgodbi deklet, ki sta spremenili spol, kar sedaj obžalujeta. Uporabnica Twitterja z imenom KC Miller je biološko ženska, sedaj pa živi kot moški.  “Obžalujem, da sem si tako hitro spremenila spol in da si nisem vzela več časa, da bi prebrodila preteklo travmo, ki je verjetno prispevala k mojim odločitvam,” pravi. Druga, Jessica, pa se je za pomoč pri transformaciji iz moškega nazaj v žensko po odstranitvi maternice obrnila na ljudi, saj za to potrebuje denar. Hrbet pa so ji obrnili vsi. Tudi starši. 

Millerjeva pravi, da zaradi policističnih jajčnikov nikoli ni bila videti zelo ženstveno. “Vedno sem imel več dlačic po telesu, nekoliko globlji glas, močnejše sem bila grajena. Mislila sem si, da sem grozno videti kot ženska, morda bom videti bolje kot moški.”

“Nekaj pa mi daje misliti, da bi se morda lahko vse skupaj obrnilo, če bi si dovolila prebroditi fazo “grdega račka” in doseči odraslost,” je prepričana. “Tako sem razočarana nad svetom, v katerem živimo. Nisem bila pripravljena na to, kako grozljiv je resnični svet. Srednješolski učitelji so mi lagali. Moji terapevti so mi lagali. Moji profesorji mi še naprej lažejo,” je jasna. Poudarja, da je po izobrazbi socialna delavka in bi ljudem morala znati pomagati, pa se počuti nemočno. “Utrujena sem od gledanja uničevanja življenj ljudi. Utrujena sem od gledanja otrok, ki se ujamejo v navzkrižni ogenj. Dovolj dolgo sem bila tiho, sedaj govorim na ves glas,” je zatrdila in dodala, da bo delala na ozaveščanju o nesrečah tistih, ki so nezadovoljni zaradi spremembe spola.

Tako je videti Millerjeva pri 21-letih po petih letih jemanja hormonske terapije:

Jessica se želi spremeniti nazaj v žensko
Jessica je kot majhen otrok trpela za selektivnim mutizmom, torej motnjo, zaradi katere otroci na račun hudih občutkov tesnobe ne zmorejo verbalne komunikacije v specifičnih socialnih okoliščinah. “Nehala sem govoriti pri približno treh letih in spet začela šele sredi šestega razreda. Vso mladost sem se borila s svojo identiteto in sprejemanjem sebe kot ženske. Vse življenje sem imel težave z duševnim zdravjem. Verjamem, da je vse mogoče pripisati travmi, ki sem jo doživel kot malčica.” 

Pri 20-ih letih se je razkrila kot transspolna oseba. “Začela sem jemati injekcije testosterona in pri 21 letih sem imela poseg dvojne mastektomije (kirurško odstranitev obeh dojk pri ženskah).  Še naprej sem si vbrizgavala testosteron do 27. leta, ko sem imela popolno histerektomijo (odstranitev maternice). Ko sem se po operaciji zbudila v bolnišnici, sem takoj vedela, da sem naredila veliko napako.”

Sedaj, ko se želi spremeniti nazaj v žensko, je izgubila sistem podpore, ki ga je uživala. “Vsi zdravniki, ki so mi s hormoni in operacijami želeli pomagati pri tranziciji, mi sedaj nočejo ali pa ne znajo pomagati. Izgubila sem skoraj vse svoje prijatelje in morala sem se preseliti v edino stanovanje, ki je bilo na voljo in sem si ga lahko privoščila v isti stavbi, kjer živijo moji starši, ki so glavni vzrok za vse to,” je kritična.

Vir: spletna stran Givesendgo

Pestijo jo zdravstvene težave
“Zavedati sem se začela, da potrebujem pomoč. Odraščam v izjemno nezdravem okolju in v moji okolici ni prav nikogar, ki bi mi lahko pomagal, razen tistih, ki so odgovorni za to, kar se mi dogaja, in jim več kot očitno ne zaupam več. Po histerektomiji imam številne stranske učinke, ki so po zdravniških merilih simptomi menopavze, vročinske oblive, nočno potenje, bolečine v kosteh in sklepih, izgubo spolnega nagona, srčne težave, vaginalno atrofijo, možgansko meglo, nespečnost in glavobole,” pravi.  Če se ne bo zdravila, obstaja tveganje za razvoj osteoporoze, bolezni srca in demence. Stara je komaj 28 let.

“Zbiram denar za plačilo zdravljenja in selitve,” poudarja v svoji izpovedi. Jessica si želi najti zdravnico, ki ve, kako zdraviti njene simptome menopavze. Za to je nujna selitev: “To me bo pripeljalo tudi v pozitivnejše okolje in stran od ljudi, ki me še naprej zlorabljajo. Počutim se kot ujeto na nekem otoku, kjer me imajo vsi za izdajalca skupnosti LGBT. Samo želim pobegniti in znova začeti svoje življenje.”

Z informiranjem želi pomagati drugim
Sama pravi, da je imela v času tranzicije in sedaj težave pri iskanju in trajanju zaposlitve. Donacije bodo po njenih besedah namenjene tudi nakupu opreme za pretakanje v živo, tako da bo lahko gradila na svojih kanalih na YouTubu/Twitchu/Rumbleu za širjenje svoje zgodbe in ozaveščanje tistih, ki gredo po podobni poti, da bodo v resnici seznanjeni z obema stranema in spoznali tveganje, na katerega ni bila sama nikoli opozorjena. Želi si javno deliti zgodbo, kako je bila rešena s pomočjo Kristusa. “Želim si, da bi se s tem lahko preživljala in sčasoma želim postaviti platformo tudi za druge, da bodo lahko tudi sami delili svojo plat zgodbe, ne samo za tiste, ki so se spreobrnili, ampak za vse, ki potrebujejo platformo, za katero ni nikakršnega prostora v mainstream medijih. Želim zgraditi skupnost za zdravljenje s pomočjo Kristusa.”

Poudarja, da bo morala spremeniti ime in spol ter plačati za izdelavo novih dokumentov (rojstni list, osebno izkaznico in potni list). “Nazadnje si želim kupiti tudi nekaj ženskih oblačil in ličil, da se bom počutila bolj udobno in se sprejemala kot ženska. Hvala za vsako pomoč, molitve ali prijazne besede. Cenim vsakega posameznika, ki mi je izkazal podporo. Bog vas blagoslovi,” sklene Jessica.

Sara Kovač