fbpx

V ameriškem napadu v Afganistanu ubit eden od vodij Al Kaide

Slika je simbolna (foto: epa).

V ameriškem letalskem napadu v Afganistanu je bil ubit eden od voditeljev teroristične mreže Al Kaida, Kuari Jasin, je danes sporočilo ameriško obrambno ministrstvo. Jasin je organiziral več terorističnih napadov, predvsem v Pakistanu, ubit pa je bil 19. marca v pokrajini Paktika na jugovzhodu Afganistana.

Jasin je bil načrtovalec napada na hotel Marriott v Islamabadu leta 2008, v katerem je bilo ubitih 53 ljudi, in napada na šrilanško reprezentanco kriketa v Lahoreju leta 2009, v katerem je bilo ubitih osem ljudi, so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedali v Pentagonu. Odgovoren je bil tudi za več napadov v Ravalpindiju. Bil je “visoka teroristična osebnost” iz pakistanskega Beločistana in je bil povezan s pakistanskimi talibani, so še pojasnili v Pentagonu.

Bil je deseti na seznamu najbolj iskanih ljudi v pakistanski pokrajini Pandžab, zanj pa je bila razpisana nagrada v višini dveh milijonov rupij, kar znaša okoli 19.000 dolarjev. “Njegova smrt je dokaz, da teroristi, ki žalijo islam in načrtno merijo na nedolžne ljudi, ne morejo uteči roki pravice,” je izjavil ameriški obrambni sekretar James Mattis.

J. F., STA