fbpx

[Video] Avstrijska politologinja svari: Če ne popravimo evropske demografske slike, se bo migrantska kriza končala z državljansko vojno

Musliman sredi molitve na ulici (vir: twitter)

Avstrijska politologinja in aktivistka ameriškega rodu je za Christian Reporter News spregovorila o nevarnosti migrantske krize za Evropo. Meni, da je zapiranje mej samo začetek – če se Evropa želi izogniti državljanski vojni, bo morala popraviti tudi demografsko sliko.

Politologinja in politična aktivistka Elisabeth Sabaditsch-Wolff že dalj časa svari pred nevarnostjo, ki jo za izumirajočo evropsko populacijo predstavlja migrantska kriza. Zaprtje mej je po poročanju Voice of Europe šele prvi korak reševanja veliko večjega problema.

“Namerno manipulirajo z nami. Manipulirajo z zahodno javnostjo, da bi podprla migracijo muslimanskih moških, sposobnih za boj, v Evropo,” je povedala Sabaditsch-Wolffova. Krvavo ceno za tako nagnusno politiko pa bodo po njenem mnenju plačala nič hudega sluteča mlada dekleta.

Katastrofalna demografska slika
Če se želi Evropa izogniti državljanski vojni, zapiranje mej in omejevanje priseljevanja iz muslimanskih držav ne bosta dovolj. Potrebno je popraviti lastno demografsko sliko, saj bodo drugače stare narode Evrope nadomestili migranti. Statistika je preprosta. Muslimanske ženske imajo po podatkih Pew inštituta za statistiko iz leta 2011 v povprečju 2,2 otroka, medtem ko je ta številka za nemuslimanske ženske v Evropi 1,5 otroka.

Sabaditsch-Wolffova je opozorila na vedno večje pritiske oblasti, ki omejujejo pravico do svobode govora in dušijo javno razpravo o največjem problemu, ki pesti evropske države. Nauk zgodbe je jasen. Tudi voljna politika lahko naredi le toliko; če želijo evropski narodi obstati, bodo za to morali poskrbeti sami. Kar je nujno potrebno, ni nič drugega kot razvrstitev prioritet.

Ivan Šokić