[Video] Ker je izražal solidarnost z Izraelom, je Palestinec hotel vdreti v njegovo stanovanje

Foto: posnetek zaslona X

Iz Berlina so poročali o eskalaciji na propalestinskih demonstracijah. Jeznega sovražnika Izraela, ki se je udeležil demonstracij, je namreč tako zelo razjezila izobešena izraelska zastava na enemu izmed balkonov, da se je ta odločil, da poskusi vdreti v Nemčevo stanovanje, pri tem pa je ta stresal in razbijal po njegovih vratih. 

Ko je nemški državljan želel na vsak način pokazati pogum in solidarnost z Izraelom, so ga demonstranti utišali z žvižgi in jeznimi kriki. Nato se je  dogajanje stopnjevalo do te mere, da je moški skušal vlomiti vrata stanovanja. Sodeč po posnetku, ki je zaokrožil na omrežju X, je pričel moški groziti: “Sem Palestinec in živim tukaj. Čakaj, drkač!” Medtem ko je jezno trkal po vratih, je bilo mogoče zunaj slišati vzklike: “Palestina.” 

Ko je mladenič prvič dvignil izraelsko zastavo, po zvočniku zaigral izraelsko himno Hatikvah in so se demonstranti znašli pred njegovo hišo, so posredovali policisti, poroča nemški Bild. Prosili so ga, naj z izraelsko zastavo ne “provocira” demonstrantov tudi zaradi lastne varnosti. A slednji se je vseeno odločil, da brez strahu izkaže solidarnost z Izraelom.

Po poskusu vdora v mladeničevo stanovanje, ki je član Junge Union, torej združenja mladinske organizacije koalicije CDU/CSU v Nemčiji, so mu prijatelji ponudili začasno preselitev zaradi nevarnosti novih poskusov napadov.

Protiizraelske demonstracije v Nemčiji potekajo od 7. oktobra, ko so palestinski teroristi iz vrst Hamasa napadli Izrael in pobili več kot 1200 ljudi. Na dan napada so se Palestinci zbrali v Berlinu, da bi proslavili teroristični pokol. Na demonstracijah v znak solidarnosti z Gazo se še naprej pojavljajo antisemitski incidenti. Skoraj ni shoda brez skandiranja Od reke do morja. Demonstranti vedno znova izkazujejo solidarnost s Hamasovimi teroristi, odkrito vzklikajo protijudovske parole ali islamistične bojne vzklike.

Ž. N.