fbpx

Želite izdelati bombo? Potrebujete le 95 angleških funtov in dostop do Amazona

Foto: iStock/YouTube

Saj ni res, pa je. Ameriški The Sun je razkril, kako je brez težav prek spletne trgovine Amazon kupil vse dele bombe, ki je bila uporabljena v napadu na areno v Manchestru in je povzročila 22 smrtnih žrtev. Zaradi tega je bil trgovec Amazon označen kot teroristov najboljši prijatelj, saj ta brez ustreznih varnostnih pregledov omogoča nakup sestavnih delov bombe.  

Sestavine za bombo, ki so ubile 22 nedolžnih ljudi, je Sun brez težav kupil v okviru naročila v znesku 95 angleških funtov. Poslanec Alec Shelbrooke je povedal, da se je s tem še enkrat pokazalo, da spletna podjetja ne delujejo v skladu s pravili in dodal, da Amazon s svojim ravnanjem podpira terorizem.

Kombinacija kupljenih kemikalij bi lahko ubila več nedolžnih ljudi
Pri Sunu so se odločili, da sestavin za izdelavo bombe ne bodo razkrili, je pa dejstvo, da gre za bombo, ki jo mnogokrat uporablja teroristična skupina Islamska država. Kljub temu Amazon ni storil ničesar, da bi opozoril oblasti ali zaustavil transakcijo, nakazano od Suna. Nekdanji vojaški obveščevalni strokovnjak za eksplozive major Chris Hunter je povedal, da je dejstvo, da je Sunu uspelo kupiti vse sestavne dele, naravnost zastrašujoče in dodal, da bi lahko kombinacija kupljenih kemikalij ubila na ducate ljudi in ohromila še bistveno večje število ljudi.

Foto: iStock

Oblasti poročajo, da je po celotni Evropi naseljenih približno 50 tisoč potencialno nevarnih islamskih skrajnežev. Od tega jih največ živi v Veliki Britaniji, in sicer kar 35 tisoč, med njimi pa je ogromno skrajnežev, ki svojo versko prepričanje celo skrivajo. Tako se lahko potihoma pripravljajo na nove teroristične napade, za katere so v Britaniji prepričani, da jih bo še veliko, spletni trgovec Amazon pa jim izvedbo le teh omogoča. Grozljivo.

N. Ž.