fbpx

Ob inavguraciji Trumpa bodo poleg feministk protestirale tudi žrtve posilstev Billa Clintona

Zakonca Clinton, foto: STA.

Ob napovedanih feminističnih gibanjih, ki bodo protestirala ob invaguraciji bodočega predsednika Donalda Trumpa, bodo protestirale tudi žrtve spolnih škandalov s strani nekdanjega predsednika ZDA Billa Clintona. Želijo namreč opozoriti, da nikoli niso dobile podpore tistih, ki protestirajo proti Trumpu.

V ZDA se po končani predsedniški kampanji niso polegli odkriti spolni škandali, ki jih je proti ženskam storil nekdanji predsednik ZDA Bill Clinton. Ženskam, ki so o tem spregovorile v medijih, je osebno grozila Billova žena Hillary.

Prva Clintonova žrtev je bila takrat 19-letna Eileen Wellstone iz Oxforda, Bill pa je bil takrat štipendist te fakultete. Posilstvo naj bi se zgodilo po tem, ko sta se spoznala v bližnjem lokalu. Gre za primer, v katerem je nekdanji predsednik priznal afero, vendar je poudaril, da je šlo za seks s soglasjem obeh. Družina žrtve je odstopila od pregona zoper Clintona. State Department tudi ni sprožil postopka po uradni dolžnosti, saj očitno niso želeli, da bi bil ameriški štipendist obtožen posilstva. Hillary Clinton je več kot 40 let stala možu Billu ob strani in mu pomagala pri prikrivanju škandalov, vendar je leta 1982 najela zasebne detektive, ki so ga spremljali.

Na dan Trumpove inavguracije bodo protestirale ženske, ki jih je posilil Bill Clinton, in tiste, ki jih je besedno užalil Donald Trump. To bo skupn protest žensk za ženske pravice.

Žrtve demokrata Clintona nikoli niso dobile podpore ženskih gibanj
Ena izmed žrtev je spregovorila, da jo je posilil Bill Clinton. Bila je le ena izmed mnogih, ki jih je napadel. Sprašuje se, kje so bili takrat tisti, ki zagovarjajo pravice žensk. Očitno so bili tiho, bili so preveč zaposleni, ko so se ukvarjali s predsedniško kampanjo Billove žene, Hillary Clinton. V duhu demokracije in v čast zagovorništva človekovih pravic, dostojanstva in pravičnosti, so se se združile ženske – žrtve spolnega nasilja Billa Clintona, piše Breitbart.

Znane osebnosti, ki so potrdile udeležbo na tako imenovani paradi žensk proti Trumpu, so Chelsea Handler, America Ferrera, Unzo Aduba, Scarlett Johnansson, Debra Messing, Padma Lakshmi, Julianne Moore, Hari Nef, Yara Shahidi, Constance Wu, Olivia Wilde, Monica ramen, Katy Perry, Cher, Danielle Brooks, Patricia Arquette in Zendaya.

Branka Jurhar