fbpx

Obalna straža na območju Visa še vedno išče moškega, ki je padel v morje.

Fotografija je simbolična. (foto: iStock)

Na območju otoka Vis iščejo jadralca z nizozemskim državljanstvom, ki je v soboto padel z jadrnice v razburkano morje. Jadrnico, na krovu katere je bila njegova žena, hrvaška državljanka, so reševalci že našli. Na jadrnici se je pokvaril motor in je plula nenadzorovano, poročajo hrvaški mediji.

Kot poroča hrvaška tiskovna agencija Hina, so v Splitu obvestilo o nesreči dobili v soboto nekaj pred 17. uro. Žena jadralca je sporočila, da je do nesreče prišlo v soboto popoldne okoli 14.30 ure. Jadralec je po okvari motorja skušal razviti jadro, to pa ga je udarilo in je padel v morje, je sporočilo hrvaško ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo. Žena ga je skušala rešiti, mu vrgla reševalni pas, a jo je z jadrnico začelo odnašati stran.

V trenutku nesreče se je nahajala okoli 7,5 navtične milje severozahodno od otoka Vis. V iskanju tako jadrnice kot ponesrečenega jadralca sodeluje policijsko plovilo z Visa ter helikopter in manjše letalo.

Poškodovano jadrnico so zvečer dosegli in jo odpeljali v Maslinico na Šolti. Zaradi neugodnih razmer na morju in teme pa so morali reševalno akcijo začasno prekiniti, nato pa so z iskanjem Nizozemca nadaljevali ob 2.30 ponoči. Pogrešanega jadralca zaenkrat še niso našli.

C. Š., STA