Obama še ni prebolel poraza: Nad Trumpa s tihim državnim udarom

Foto: epa

Predsednik ZDA Donald Trump pravi, da je njegov predhodnik Barack Obama igral umazano igro in mu prisluškoval še preden je zmagal na novembrskih volitvah, odvetnik Mark Levin pa trdi, da je Obama na Trumpa izvedel “tihi državni udar”.

Trump je obtožil Obamo prisluškovanja njegovim telefonskim pogovorom v Trump Towerju, kar je razkril tudi v zapisu na Twitterju. Trump je namreč tvitnil, da je nekdanji predsednik ZDA vohunil za njim oktobra, mesec dni pred njegovo zmago.

“Grozno! Pravkar sem odkril, da je Obama namestil prisluškovalne naprave v Trump Tower tik pred zmago. To je McCarthyism!”

V naslednjem tvitu pa se je Trump vprašal, ali je zakonito, da se predsedniškemu kandidatu prisluškuje, ko se dogajajo volitve? Sledili so še drugi tviti, med drugim tudi s primerjavo afere Nixon/Watergate.

Trump pa je v svojem tvitu tudi izpostavil, da je prvi sestanek pravosodnega ministra ZDA Jeffa Sessionsa z ruskim veleposlanikom v ZDA Sergeyem Kislyakom organizirala prav Obamova administracija, v okviru izobraževalnega programa. Sicer pa se Obama ni odzval še na nobeno Trumpovo trditev.

Obama še ni prebolel poraza in je izvedel tihi državni udar
V četrtek pa je odvetnik Mark Levin na neki radijski postaji trdil, da je Obama izvedel “tihi državni udar” na Trumpa. Levin je hkrati tudi zatrdil, da bi moral biti nekdanji predsednik tarča preiskave kongresa. Trumpova uprava je sicer pod vse večjim pritiskom zaradi svojih povezav z ruskimi uradniki, poroča Daily Mail.

Marjanca Scheicher

 • tarantela

  Preganjavica je huda zadeva…

  • Steiermark

   še dobro, da se je zavedaš…

 • Caetano

  Trump je dober državnik, Obama pa je bil porazen! Tudi glede dogovora z Rusijo Trumpu ni nič za očitat. Je dovolj previden, hkrati pa je najhujši sovražnik islamizem. Sedaj je že jasno, da so turško napovedano ofenzivo na Kurde v Siriji ustavili po tihem dogovoru med Rusi in ZDA. Kurdi so prepustili Asadu po ruskem posredništvu vasi zahodno od mesta Manbij, ki ga je imel Erdogan za glavno tarčo. Američani pa so v samem mestu povečali prisotnost svojih enot, tudi urado za to, da ostane fokus na borbi proti kalifatu.

 • bojan

  Hja muslič tešk preboli poraz da ni mogel evrope z Sorosom še bolj uničit … Obama ti si sramota celemu svetu

 • rrrrr

  Mariborski granitometalci, še enkrat čestitke, vstopate v zgodovino! Sesuvanje legalno izvoljene vlade v malem obdravskem mestecu posnemajo celo v veliki Ameriki.
  Ali drugače: bolje Fištra v roki kot Obama na strehi

 • centurion

  Opico črno, ki se je komaj spustila s palme je treba
  vpreči v okove kot onega Kunta kinte in
  poslati v Virginio nabirat tobačne liste, babo
  pa zavijati cigare za Sorosa.

 • Olga

  Obama se je tudi javno sramotno vmešaval v volilno kampanjo in to v prid Clintonove!? To je nezaslišano! Sedaj pa se prisluškovanje??!! Saj je Obama musliman???!!!

 • Antonius

  Vse bolj se kaže, da je imel tudi Obama nekakšne finančne koristi od Clintonovih tajnih poslov z naftnimi Arabci. Obama je prvi ameriški predsednik, ki se po končanem drugem mandatu ni odpravil v zasluženo predsedniško penzijo, ampak zaradi nekih obljub in dogovorov s kralji in šejki raznih naftnih “emiratov”, rovari proti novoizvoljenemu republikanskemu predsedniku. Arabci Clintonovi vendar niso donirali zato, da bi na volitvah zgubila. Pa tudi Clintonovi dobrodelni skladi so čez noč ostali brez arabskega denarja.
  Obama je samo po obnašanju očem prijazen, njegov podpis ga kaže pa kot ogromen ego. Jankovićev ego je prvi, ki mi pride na misel, če bi iskal primerjavo. Tudi Janković je zvrhano prepričan v svoj prav in poln samega sebe.

 • RealRevolution

  Zmeraj majn je tega ,da sam kdo na takem polozaju odloca o pomembnih koristi in ostalo.
  Se Napoleon je bil izkoriscen ,da je delal in zatiral revolucije.
  Celo pravili so mu da je zidovski ljubljenec.So mu zidi financiral vojne ,da bi unicil Prusijo…
  In Hitler Anglijo ni hotel prav napadit ko je imel sanso brez razloga?
  Lenin (zid),Stalin gruzijec.Temu se rece ,da je Rusija tud bila zrtev komunizma.Se nas so v soli ucili ,da se je Hitler ustreliv.Se 20 let po tem je veljalo da je pobegnil in da so ga vse obvescovalne sluzbe iskale.Ampak neki delajo Agenti ,ki so odprl dosjeje in ga uspesno iscejo.
  Morda vse te stvari skupaj z politiko niso pomembne ampak so pa lahk zanimive,ce z prave strani gledamo.

 • garfi

  pričakovano in osama je tudi najbolj pokvarjen, ne samo najslabši ameriški predsenik

 • šmentanamuha

  Toplovodar in transgender sta naredila tihi državni udar na Ameriko že s tem, ko sta zamolčala javnosti, kdo in kaj sta v resnici. Prodajala sta zlagano sliko happy family, v ozadju pa ju je izsiljevala Cia, vojaški lobiji, sionisti in bogve kdo še. Zato je nobelov nagrajenec za mir tako z veseljem metal napalmske bombe na civile po BV in se udinjal svetovni pedofilski eliti. So vedli, koga morajo inštalirat v Belo hišo. Tisti, ki so volili Trumpa so to že skapirali, levičarski bunkeljni pa še ne. Aktivistke je najbolj zabolelo, da je Tramp na glas povedal, da jih lahko prime za pusy, ker ima velik dnarja, njim pa se še fajn zdi. One bi namreč rade zgledale poštene, čeprav si slikajo svojo rupetino in jo dajo pol na internet vsem na ogled. Kalijuga.

 • Anton Zor

  Trump , ni neumen in ve kako se žaba dere. Počasi , toda sigurno. Ne se bat , vse bo pošlihtal kot je treba.