fbpx

Obama še ni prebolel poraza: Nad Trumpa s tihim državnim udarom

Foto: epa

Predsednik ZDA Donald Trump pravi, da je njegov predhodnik Barack Obama igral umazano igro in mu prisluškoval še preden je zmagal na novembrskih volitvah, odvetnik Mark Levin pa trdi, da je Obama na Trumpa izvedel “tihi državni udar”.

Trump je obtožil Obamo prisluškovanja njegovim telefonskim pogovorom v Trump Towerju, kar je razkril tudi v zapisu na Twitterju. Trump je namreč tvitnil, da je nekdanji predsednik ZDA vohunil za njim oktobra, mesec dni pred njegovo zmago.

“Grozno! Pravkar sem odkril, da je Obama namestil prisluškovalne naprave v Trump Tower tik pred zmago. To je McCarthyism!”

V naslednjem tvitu pa se je Trump vprašal, ali je zakonito, da se predsedniškemu kandidatu prisluškuje, ko se dogajajo volitve? Sledili so še drugi tviti, med drugim tudi s primerjavo afere  Nixon/Watergate.

Trump pa je v svojem tvitu tudi izpostavil, da je prvi sestanek pravosodnega ministra ZDA Jeffa Sessionsa z ruskim veleposlanikom v ZDA Sergeyem Kislyakom organizirala prav Obamova administracija, v okviru izobraževalnega programa. Sicer pa se Obama ni odzval še na nobeno Trumpovo trditev.

Obama še ni prebolel poraza in je izvedel tihi državni udar
V četrtek pa je odvetnik Mark Levin na neki radijski postaji trdil, da je Obama izvedel “tihi državni udar” na Trumpa. Levin je hkrati tudi zatrdil, da bi moral biti nekdanji predsednik tarča preiskave kongresa. Trumpova uprava je sicer pod vse večjim pritiskom zaradi svojih povezav z ruskimi uradniki, poroča Daily Mail.

Marjanca Scheicher