Obama še ni rekel zadnje: Namestil naj bi vojščake, ki vohunijo za delom Trumpove administracije

Foto: epa/iStock

Nekdanji ameriški predsednik Barack Obama naj bi po navedbah Huffington Posta v bližini Trumpove administracije namestil ekipo ljudi z namenom, da bi bil še naprej seznanjen z zaupnimi informacijami in bi še naprej ohranjal svoj vpliv. 

Po tem, ko je Obama prenehal z opravljanjem predsedniške funkcije januarja letos, je sprva posnemal svojega predhodnika Georga W. Busha, s tem, ko ni komentiral ukrepov, ki jih je sprejela nova administracija. Nekdanji Obamov direktor za komunikacije Jen Psaki je pred kratkim dejal, da je težnja Obame takšna, da posnema Bushov model.

Obama zanika prisluškovanje Trump Towru
Obama je prekinil “glas tišine” po tem, ko se je njegov tiskovni predstavnik Kevin Lewis odzval na Trumpove obtožbe, da je bil Obama v času priprav na predsedniške volitve vpleten v prisluškovanje Trump Towru in zatrdil, da niti Obama niti noben uradnik iz Bele hiše ni nikoli zahteval nadzora nad katerim koli ameriškim državljanom in dodal, da je vsak namig, ki nakazuje na kaj drugega, povsem zgrešen.

Foto: epa

Obama ukrep označil kot diskriminatoren
Tudi po Trumpovi trenutni zaustavitvi izvajanja odredbe, ki je prepovedala prihod v državo tistim, ki prihajajo iz sedmih pretežno muslimanskih držav, je Obama dal izjavo, v kateri navaja, da se odločno ne strinja s tem, da se posameznike diskriminira na podlagi njihove vere. Tiskovni predstavnik Bele hiše Michael Short je Obami očital pomanjkanje vljudnosti in dodal, da je naravnost žalostno, da se nekdanji predsednik Obama ne obnaša tako vljudno kot se je njegov predhodnik.

Foto: epa

Kljub temu, da je Obama sprva obljubil, da se ne bo vmešaval, naj bi vzpostavil ekipo več ducat operativcev, ki bdijo nad informacijami, ki se navezujejo nanj in na Trumpovo administracijo. Njegova ekipa deluje iz pisarne v mestu Washington D.C., Obama pa naj bi sodeloval v rednih telefonskih pogovorih z nekdanjimi pomočniki, demokrati v kongresu in voditelji strank. Neprofitna skupina Organizing for Action, ki je bila vpletena v Obamovo ponovno predvolilno kampanjo leta 2012, celo partnersko sodeluje pri spletnem usposabljanju protesta proti Trumpovi agendi.

Schultz je kljub očitkom vmešavanja Obame v zadeve Trumpove administracije izjavil, da se bo Obama v novem življenjskem poglavju umaknil iz politike in se dejavno vključil v civilno družbo. Razvidno pa je, da navedbe Huffington Posta kažejo na popolnoma drugačno stanje.

N. Ž.

 • stajerc5

  Ja, ja, metercvancig plavooki tudi samo domino z Stefuclom igra, ja, ja…

 • Slovenec 33

  !00 % drži, da je islam agresivna, krvava, pedofilska in histerična religija.
  Obama je islamist, ki je s svojim prikritim podlim delovanjem omogočil razmah islamistov širom sveta.
  Ob tem je tudi prepovedal svinjino v obrokih hrane v ameriških zaporih in do onemoglosti je forsiral Klintonko, ki so jo hoteli na čelo ZDA postaviti financerji “civilne družbe”.
  Vse je naredil, da bi lahko financerji civilne družbe, ki so islamisti, pedofili in fetišisti z denarjem, s katerim razpolagajo, svet pahnili v mračnjaštvo in fevdalizem.
  Upam, da se je Trump pojavil še pravi čas, da zadnji vlak ni zamujen.

 • Olga

  Hvala Bogu, da je šel! Preveriti bi bilo treba še, kdo je Obamo in Merklovo predlagal za Nobelovo nagrado in zakaj! Sramota!

  • cosmosjasnovidec

   Soros seveda kdo pa drug.

 • garfi

  stric iz ozadja v ameriških Murglah
  nwo je ogrožen

 • Artur

  Ma ne pa to ne more biti res, če je to res potem naša leva banda res nima kaj početi v tej novo nastajajoči evropski ureditvi , ne šmirglajo jih Ameri tudi Rusom je malo mar za njih ostali bodo kmalu slepo črevo v “srcu” Evrope in kot takšni bodo še bolj nevarni za nas , če se jih po kratkem postopku ne bo na silo deložiralo na smetišče zgodovine : http://webtribune.rs/tajni-projekat-putin-u-evropi-ima-15-jakih-saveznika-sa-kojima-stvara-novi-svetski-poredak/

 • jan

  Obama je prikriti protibelski rasist in prikriti islamist. To je človek, ki je skušal uničiti Zahod, njegovo kulturno in tudi rasno identiteto. To je zločinec, ki bi moral končati v Haagu.

 • tarantela

  Trum je stopil v prevelike čevlje, ne obvlada dela, ki si ga je sam izbral, sedaj pa preusmerja pozornost drugam. Nekaj takega, kot cesarjeva nova oblačila, enkrat bodo ljudje spoznali, da je cesar nag.

  • Nehaj s tvojim šloganjem !

   • tarantela

    Demokracija, kaj češ. Smo jo hoteli imet, Ti bi pa kar po komunistično ukazovala? Jok, sestrica, ne bo šlo.

 • tarantela

  NAJ BI! Naslov o resničnosti tega nakladanja pove vse!

 • Marija

  Seveda še ni rekel zadnje. Saj še ni uničil celega sveta,kot želi islam.

 • bojan

  obama se lahko lepo natakne na dil***a