fbpx

Obama takoj po koncu predsedniške funkcije odpotoval na zasebni otok milijarderja

Foto: epa

Nekdanji ameriški predsednik Barack Obama je s svojo ženo Michelle odpotoval na britanske Deviške otoke, kamor ga je na svoj zasebni otok povabil Richard Branson, eden najbogatejših ljudi na svetu. To otočje je sicer znano kot davčna oaza.

Barack in Michelle Obama očitno izkoriščata svojo staro slavo, saj sta na britanske Deviške otoke pripotovala kar na stroške podjetnika Richarda Bransona – in to dobesedno, saj ju je na zasebni otok, kjer živita na stroške omenjenega podjetnika, pripeljalo njegovo zasebno letalo Falcon 900EX. Vkrcala sta se sicer v Kaliforniji na mednarodnem letališču Palm Springs.

Na letališču Terrance B. Lettsome International Airport ju je pričakal pravi vozni park, povorka z varnostniki pa se je nato podala do bližnjega pristanišča, kjer sta se Michelle in Barack presedla v čoln, ki ju je odpeljal na Bransonov zasebni otok. 

foto: instagram

Pri Richardu Bransonu doma. Foto: instagram

Obiskala pa sta tudi španskega veleposlanika Jamesa Costosa na njegovem domu.

Obama si je, potem ko je predal predsedniško funkcijo, vzel čas za sprostitev – odšel je v klubsko telovadnico, približno pet ur pa je preživel tudi na golf igrišču, ki je v lasti milijarderja Larryja Ellisona, še poroča Daily Mail.

Foto: instagram

Foto: instagram

M. S.