fbpx

Obamov lobi ne odneha: Uničili Trumpovega svetovalca, da bi prikrili vsebino jedrskega dogovora z Iranom

Foto: epa

Tuji mediji poročajo, da Obamov lobij še vedno deluje in spodkopava Trumpa. To je razvidno tudi iz tega, da so izrinili Trumpovega svetovalca za nacionalno varnost Flynna in si tako “kupili” še nekaj časa, da pred očmi javnosti skrivajo vsebino jedrskega dogovora z Iranom.

Nenaden odstop svetovalca za nacionalno varnost v Beli hiši Michaela Flynna, ki se je zgodil v ponedeljek zvečer, je vrhunec skrivnosti Obamove administracije, poroča Jihad Watch. Ta tudi poroča, naj bi bil odstop Flynna izid večmesečnega spodkopavanja Trumpa – v bistvu že vse od začetka, ko je novembra zmagal na predsedniških volitvah v ZDA. Obami in njegovi četici uradnikov naj bi bili tako vse od novembrskih volitev v interesu le dve stvari: prva je, da ovira varnostni aparat predsednika Trumpa, drugi pa, da se ohrani jedrski dogovor z Iranom. In prav to naj bi bil razlog, zakaj so se spravili nad Trumpovega svetovalca za nacionalno varnost Flynna.

Insajderji, ki so seznanjeni s kampanijo Anti-Flynn, so za Free Beacon povedali, da je Obama že pred meseci poskrbel za niz nacionalnih varnostnih zapor pri jedrskem dogovoru z Iranom, če morda na volitvah ne bi zmagala njegova stran.

Njihova “operacija” je bila osredotočena predvsem na diskreditacijo Flynna, ki je velik nasprotnik jedrskega dogovora z Iranom, prav tako so Obamovi ‘postreščki’ naredili vse, da bi otežili prizadevanje Trumpove uprave za razkritje podatkov o skrivnem jedrskem dogovoru z Iranom – njegova vsebina namreč že vse od podpisa ostaja skrita. V javnost je prišel le v osnovnih točkah, in sicer, da sporazum Iranu omogoča nemoteno izvajanje miroljubnega jedrskega programa, zahodnim državam pa zagotavlja reden in natančen vpogled v program. Da je Obama s podpisom tega dogovora storil veliko napako, pa je dal vedeti Trump že na Twitterju, kjer je zapisal: “Iran se igra z ognjem – ne ceni tega, kako prijazen je bil predsednik Obama z njim.”

Podrobnosti jedrskega dogovora med ZDA in Iranom tako še naprej ostajajo namerno prikrite. In da bo ostalo še nekaj časa tako, je moral odleteti Flynn …

M. S.