fbpx

[Video] To je Nusret Seferović, predsednik Sveta hrvaških romskih zvez, priprt v obsežni policijski akciji na Hrvaškem

Nusret Seferović (Foto: Twitter)

Nusret Seferović (Foto: Twitter)

Hrvaški policijski organi so danes izvedli obsežno policijsko akcijo, v kateri so aretirali 30 ljudi. Vzrok pa izdelovanje dokumentov za kriminalne združbe v Srbiji in Črni gori. Med njimi pa so aretirali tudi Nusreta Seferovića, predsednika Sveta romskih zvez Hrvaške. Po informacijah v hrvaških medijih je bil prav Seferovič šef kriminalne tolpe. Vendar Seferović je že stari znanec policije. Pred tremi leti je bil na njegovo hišo zaradi romskega spora vržena bomba, v kateri se je nahajalo 50 ljudi.

Hrvaška policija je v jutranjih urah presekala kriminalno združbo. Združba, katero bi naj po informacijah hrvaških medijev vodil predsednik Sveta romskih zvez Hrvaške Nusret Seferović, je skrbela za izdelavo dokumentov kriminalnim združbam iz Srbije in Črne gore. Hrvaška policija pa je obvestila javnost, da so med aretiranimi tudi predstavniki policijskih vrst.

Akcija se je izvedla na območju celotne Hrvaške. V kriminalistični preiskavi so preiskali hiše, službene prostore in avtomobile osumljencev. Po prvih informacijah je kriminalna združba izdelovala osebne izkaznice, potne liste in vozniška dovoljenja. Dokumente pa so izdelovali za zloglasni Zemunski klan in črnogorskih kriminalnih združenj Škaljara in Kavčana.

Seferović zaradi romskih sporov bil žrtev bombnega napada
Nusret Seferović pa se je v hrvaških medijih pojavil pred tremi leti. Zaradi romskega spora je v njegovo hišo nekdo vrgel bombo. V hiši se je takrat nahajalo 50 ljudi, vendar nihče ni bil ranjena. Bomba pa je naredila ogromno materialno škodo na hiši Seferovića.

Hrvaški organi pregona so danes izvedli obsežno policijsko akcijo,v kateri so aretirali 30 osumljencev. (Foto: STA)

Hrvaški organi pregona so danes izvedli obsežno policijsko akcijo, v kateri so aretirali 30 osumljencev. (Foto: STA)

Mafijska združenja povezana z likvidacijami in umori, osumljeni policisti skrbeli za izdelavo lažnih hrvaških dokumentov
Povezane kriminalne združbe pa so odgovorne za več kot deset mafijskih umorov na različnih kontinentih. Po poročanju Indexa pa hrvaški mediji dodajajo, da so policisti prijeli tudi nekaj svojih kolegov, ki jih sumijo, da so iz policijskega informacijskega sistema razkrivali podatke o identiteti hrvaških državljanov, ki bi ustrezali izdelavi lažnih hrvaških dokumentov.

Luka Perš