fbpx

Objestneži požgali hotel, ki so ga preuredili v migrantski center

V Nemčiji so neznanci podtaknili ogenj v nekdanjemu hotelu, ki je bil preurejen v migrantski center. Dejanje je dvignilo veliko prahu, mnogi so ga označili za ostudno in grozljivo, množica opazovalcev pa je gasilce želela prepričati, naj pustijo, da stavba pogori. 

Ogenj, ki so ga na strehi stavbe zanetili v noči na soboto, se je hitro razširil na celotni kompleks. Hotel v mestu Bautzen je bil namreč preurejen v migrantski center, a tam ni bil nastanjen še noben migrant. Dejanje je sprožilo veliko debato glede nasilja nad migranti.

Medtem ko so gasili požar, je množica ljudi skandirala in kritizirala gasilce, ki so želeli pogasiti ognjene zublje. Večinoma je šlo za mlade moške, ki so skandirali: ”Naj pogori, pustite jo, da zgori!” 

Dejanje so takoj označili za okrutno
Mnogi so dejanje označili za okrutno in poudarili, da je večina Nemcev še vedno strpna do migrantov in da take težave povzroča le radikalna manjšina. Župan mesta Aleksander Ahrens ni mogel verjeti, da se lahko pri njih zgodi kaj takega. ”Kar se je dogajalo tukaj, je grozno in zaradi tega sem zelo jezen,” je komentiral in dodal, da je napad na gasilce popolnoma neupravičen, poroča Säcshische Zeitung.

Do dogodka pa je bil kritičen tudi guverner Saške, ki je požigalce označil za kriminalce. Podobno so se na incident odzvali tudi člani vlade, medtem ko je v Nemčiji vse več skupin in posameznikov, ki so proti migrantom in njihovem življenju v Nemčiji.

Foto: epa

Foto: epa

M. G.