fbpx

Oboževalci znanega televizijskega voditelja Piersa Morgana zagnali peticijo za njegovo vrnitev na televizijo

Foto: Epa

Ta teden je nedvomno najbolj odmeval intervju, ki ga je Oprah Winfrey opravila z Meghan Markle in angleškim princem Harryjem. Marklova, znana kot igralka iz serije Suits, je v bombastičnem intervjuju, ki je bil predvajan na ameriški televiziji CBS, britansko kraljevo družino med drugim obtožila rasizma in poudarila, da je zaradi hudih pritiskov razmišljala celo o samomoru. Ker si je znan britanski televizijski voditelj iz oddaje Good Morning Britain (Dobro jutro Britanija) Piers Morgan drznil reči, da Marklovi ne verjame niti besede in jo okrcal na račun cinične propagande, ki temelji na rasni osnovi, se je moral na račun pritožb posloviti od televizijskih zaslonov. Njegovi zvesti oboževalci so bili tako ogorčeni, da so se odločili za peticijo, s katero so zahtevali njegovo vrnitev. 

Britanski televizijski voditelj Piers Morgan je zatrdil, da se v oddajo Good Morning Britain zagotovo ne bo več vrnil, navkljub več kot 200 tisoč oboževalcem, ki so v okviru različnih peticij pozvali k njegovi vrnitvi potem, ko si je v vlogi voditelja drznil kritizirati ženo princa Harryja, Meghan Markle.

“Ne bom se vrnil, ampak hvala vsem, ki ste podpisali te peticije. Običajno ljudje pričnejo zbirati podpise za peticijo, da bi me odpustili ali izgnali, zato je to prijetno presenečenje,” je v četrtek preko Twitterja sporočil Morgan in pokazal, da se je do sedaj v njegovo podporo nabralo skupno že več kot 200 tisoč podpisov.

Meghan Markle je označil za lažnivko in podal odpoved
Morgan je na začetku tega tedna ogorčeno zapustil snemanje lastne oddaje, potem ko je prejel povratne informacije kolegov, ki so poudarili, da so ogorčeni nad njegovim ostrim komentarjem do Marklove, vojvodinje Sussekške, ki je imela nedavno intervju z Oprah Winfrey. Medtem ko je njegova kritika, ki jo je izrekel v okviru oddaje sprožila več kot 41 tisoč pritožb, ki so bile podane britanskemu medijskemu regulatorju Ofcomu, je na drugi strani dvesto tisoč podpornikov, ki zahtevajo njegovo vrnitev.

Meghan in Harry (Foto: epa)

Kljub podpori svoji oboževalcev se je televizijski voditelj znašel na tnalu potem, ko je intervju označil kot neumen in zaničevanja vreden. Glede obtožb Marklove na račun britanske monarhije je zatrdil, da ji ne verjame niti besede. V ločenem prispevku za znan britanski medij Daily Mail jo je okrcal na račun rasistične propagande potem, ko je dejala, da naj bi bi s strani nekaterih v britanski družini obstajala skrb okrog tega, kakšna bo barva kože njunega otroka Archieja. Le nekaj ur po tem, ko je Morgan v torek odpravil s snemanjem, je sam podal odpoved delovnega razmerja, še preden bi ga v medijski hiši odpustili.

Princ William obtožbe glede rasizma odločno zanikal
Marklova, ki je kmalu po poroki s princem Harryjem dala vedeti, da je feministka, ki si žel modernizacije monarhije, se v pogovoru sicer ni direktno obregnila ob britansko kraljico, je pa oblatila eno najbolj priljubljenih članic družine vojvodinjo Kate Middleton. Kakorkoli, britanska kraljica Elizabeta II je v odzivu poudarila, da je bila žalostna, ko je izvedela, s kakšnimi izzivi sta se oba soočala v zadnjih letih. Med drugim je dala vedeti, da so jo razžalostili očitki o rasizmu in dodala, da se lahko nekateri spomini razlikujejo. Obljubila je, da bodo očitke o rasizmu tudi preiskali. Harryjev brat princ William pa je nedavno jasno zavrgel očitke o rasizmu in dodal, da namerava govoriti z bratom.

Nina Žoher