fbpx

Obsodili sedem muslimanov! Eno izmed žrtev je do svojega 16. leta posililo vsaj 100 oseb!

Foto: South Yorkshire Police

Sedem moških je bilo obtoženih spolnega zlorabljanja in izkoriščanja mladih deklet, med katerimi je bila ena izmed njih spolno zlorabljena s strani vsaj 100 Azijcev, preden je ta dopolnila 16 let. Na sodišču v angleškem metropolitanskem okraju South Yorkshire je bilo mogoče slišati, kako so moški ciljali in izkoriščali mladoletne osebe, preden so bili ti izpostavljeni dejanjem ponižujoče in nasilne narave. 

Tekom sedmih let so v angleškem mestu Rotherham zlorabili pet deklet. Tolpa je bila obsojena zaradi izvajanja kaznivih dejanj, vključno s posilstvi in nespodobnim napadom.

Eno dekle je v izpovedi izpostavila, kako je bilo pretepeno in posiljeno s strani dveh moških v gozdu Sherwood, medtem ko je bilo to povsem omamljeno. 37-letni Mohammed Imran Ali Akhtar, 33-letni Asif Ali, 37-letni Tanweer Ali, 39-letni Salah Ahmed El-Hakam, 35-letni  Nabeel Kurshid, 34-letni Iqlak Yousaf in še en moški, katerega identiteta, ne sme biti razkrita zaradi pravnih razlogov, so bili po sojenju obsojeni. Osmi obsojeni, 39-letni Ajmal Rafiq, je bil spoznan za nedolžnega glede na podane obtožbe.

Žrtev več kot 1500
Do konkretnih obtožb je prišlo po tem, ko je Nacionalna agencija za boj proti kriminalu pričela izvajati preiskave spolnega izkoriščanja otrok v Rotherhamu in pri tem identificirala več kot 1500 žrtev. Tekom sojenja osmerici, ki je trajalo več kot osem tednov, je porota zaslišala moške z britansko-pakistanskim potnim listom.

Foto: Twitter

Tožilka Michelle Colborne je na sojenju izpostavila, da so dekleta morala prijateljevati s starejšimi azijskimi mladoletniki, s strani katerih so postale tarča nasilnih in ponižujočih dejanj. “Dekleta niso bila dovolj zrela, da bi dojela, da so postale žrtve spolnega zlorabljanja in izkoriščanja, mnoge so pri tem zmotno menile, da spolni odnosi predstavljajo nujni element prijateljstva.”

Operacija Stovewood predstavlja največjo preiskavo spolnih zlorab otrok v Združenem kraljestvu. Ta se je pričela leta 2014, ko je bilo v poročilu ugotovljeno, da je bilo vsaj 1.400 otrok v Rotherhamu žrtev zlorabe med leti 1997-2013. Vodila jo je Nacionalna agencija za boj proti kriminalu, ki dela z 296 domnevnimi žrtvami, pri tem je ta identificirala kar 151 osumljencev.

N. Ž.