fbpx

Oče in sin bosta zaradi teroriziranja žensk v svoji družini – to jima dovoljuje islam – pristala v zaporu

Salamat Khan in Abbas Khan (Foto: Manchester Evening News)

Nespoštovanje moških do žensk v muslimanskih družinah je nekaj vsakdanjega. Omenjeno dokazuje primer iz Manchestra v Veliki Britaniji, kjer bodo zaradi teroriziranja svoje družine na podlagi tradicionalnih prvin islama na zaporno kazen obsodili Salamata Khana, ki je svoje hčere med drugim silil v dogovorjene poroke. Poleg njega bo zaradi nasilja nad ženskami v svoji družini obsojen tudi njegov sin Abbas Khan.

V Veliki Britaniji v zadnjih dneh odmeva sodni primer, zaradi katerega bosta v zapor morala oditi 63-letni Salamat Khan in njegov sin, 34-letni Abbas Khan, poroča Mail Online. Oba sta namreč na podlagi tradicionalnih prvin islama terorizirala ženske v svoji družini, kar je privedlo do obtožbe zaradi psihičnih zlorab.

Salamat hčere silil v dogovorjene poroke ter jih teroriziral
Salamat je člane svoje družine silil v življenje na podlagi tradicionalnih prvin islama. Tako mu je uspelo, da je v dogovorjene poroke prisilil 3 svoje hčere, hčeri Bushra in Ishiat pa sta se mu pri tem uprli in se poročili z drugimi moškimi, zaradi česar ju je Salamat želel izobčiti iz družine. Ob tem je Salamat grdo postopal tudi z drugima dvema hčerama, Madine in Maryhe, ki sta med leti 2015 in 2018 živeli kot v zaporu. Prepovedal jima je namreč pojavljanje v družbi, pri čemer sta morali biti ves čas doma ter opravljati gospodinjska opravila.

Do žensk v svoji družini nasilen tudi sin Abbas
Podobno okruten kot oče je bil do žensk v družini tudi njegov sin Abas. Policija je primer Khanovih začela obravnavati po tem, ko je Abbas nasilno obračunal s Salamatovo ženo Zahido in svojimi sestrami. Da bi lahko pospešil preselitev svoje žene iz rodnega Pakistana je namreč Abbas zahteval prenos lastnine nase, s čemer pa se ženske v njegovi družini niso strinjale.

Salamat Khan (Foto: Mail Online)

Sodni postopek v Manchestru
Na podlagi razgovorov, ki jih je policija opravila z ženskami v družini Khanovih, je v Manchestru prišlo do sodnega postopka zoper očeta in sina. Salamant je obtožen, da je ženske v svoji družini teroriziral ter jim preprečeval stike s prijatelji ter celo ostalimi sorodniki. Na drugi strani je Abas obtožen nasilnega vedenja do svojih sester in napada na svojo mater. Oba sta kršitve zanikala, a dokazi so več kot očitni, zato obstaja velika verjetnost, da bosta na zaključni obravnavi, ki bo naslednji mesec, obsojena na do pet let zapora zaradi psihičnih zlorab družinskih članov.

Abbas Khan (Foto: Mail Online)

M. D.