Ocenjevalec na izpraševanju iz religijskih študij zaradi “rasističnih komentarjev” vrgel dijakinjo, ki je nasprotovala halal zakolom živine: Dekle je bilo zgolj vegetarijanka

Halal zakol (vir: twitter)

Ocenjevalec na splošnem ocenjevanju znanja v srednji šoli je iz ocenjevanja diskvalificiral 16-letno dijakinjo, ki je v sklopu vprašanja znotraj religijskih študij povedala, da ne odobrava halal zakolov. Po mnenju ocenjevalca so bili njeni komentarji “rasistični”, izkazalo se je, da je zgolj vegetarijanka.

Ocenjevalec na testiranju znanja v srednji šoli pri predmetu religijske študije je 16-letno vegetarijanko nemudoma vrgel na izpitu, ker naj bi uporabila “obscene rasistične opazke” na svoji izpitni poli, kjer je po pisanju Breitbarta zapisala, da ne odobrava halal zakolov.

Taki odločitvi ocenjevalca je nasprotovala 36-letna mati 16-letne vegetarijanke Layla Ward, ki je povedala, da je bil ocenjevalec prehiter v svoji sodbi, saj njena hčerka ni bila “nikoli v priporu” in je “pridna v šoli”.

Ocenjevalec prehitro sodil
S tem se je strinjal tudi ocenjevalni odbor, ki je priznal, da je bil ocenjevalčev opis dekletovih komentarjev pretiran glede “pogostosti in resnosti komentarjev”. Skupaj s starši so se nad odločitev ocenjevalca, ki je vrgel 16-letnico na izpitu, pritožili tudi na njeni šoli v Vzhodnem Sussexu, ravnatelj pa je staršem povedal, da je ravno tako “jezen in šokiran kot oni” in da je do vsega prišlo zaradi komentarja o mesu halal .

Ocenjevalni odbor je na koncu priznal, da je bil opis “obscenih rasističnih komentarjev, prisotnih v testu, nenatančen”, zaradi česar so diskvalifikacijo 16-letne vegetarijanke zavrnili in se opravičili za povzročen stres in nemir. “Sprejmemo, da smo sprva sprejeli napačen zaključek in bili preostri. Dijakinji želimo vse najboljše v zvezi z njenimi rezultati splošnega preverjanja znanja v avgustu,” so povedali pri odboru.

Mati jezna
“Razjezilo me je, da ko te nekaj vprašajo na testu, ne smeš niti izraziti svoji čustev. Dobro je, da je bila (diskvalifikacija) zavrnjena, a do tega sploh ne bi smelo priti,” je povedala Wardova. “Moja hči je ljubiteljica živali in zelo stroga vegetarijanka,” je še povedala mati.

Zdi se, da je po novi britanski definiciji rasizma, ki vključuje celo nasprotovanje grdemu ravnanju z živalmi, rasistična celo PETA.

Ivan Šokić

 • xtc

  Halal klanje in mesne izdelke enostavno prepovedat črno klanje brez omamlanja pa kazen,zapor in ob ponovitvi dosmrten zapor.
  Rasizem je po novem vse tisto,kar ne ustreza levim bedakom.
  Sicer pa,če kdo pač ne mara tega ali onega,to ni nič takega,še bolj škodljivo je siljenje ljudi,k lažni strpnosti v okviruleve agende.Če kdo koga ne mara ga ne mara,ne sme pa mu škodovati ali groziti ali izvajati fizično nasilje.
  Vse ostalo je navaden blef in nič bolje odfašizma.

 • Andrej

  Kaj je na tem Islamu, da vsi trapasto drvijo vanj? A so ljudje res čisto brez pameti?

  • sodnikisozločinci

   Seveda.

 • Miha

  Halal klanje živali je predpriprava, trening za halal klanje …..

 • mona lisa

  Tega ocenjevalca takoj nagnat. Noben normalen ne odobrava da se v Evropi kolje halal. Musliči naj to prakticirajo v muslimanskih državah izven Evrope.

 • Mihilus

  Prva napaka, ki jo ljudje naredijo v takem primeru je, da rečejo:

  JAZ PA ŽE NISEM RASIST.

  Kaj je sploh problem rasizma? A zdaj, če si rasist ne moreš niti izobrazbe več naredit? Ali je biti rasist protizakonito? Pravilno reagiranje je, da to potrdiš, da si rasist in poveš, da s tem ni nič narobe. Je naraven in vitalen človeški instinkt.

 • Matt von Glanz

  Religiolog je sociolog. … Sociolog, ki je veganskemu teženju rekel rasizem, je vedel, kaj dela, forsira agendo.