Očeta kazensko preganjajo, ker je nasprotoval “spolno nevtralnim” straniščem v šoli!

"Spolno nevtralno" stranišče (Foto: Wikimedijina zbirka)

Oče štirih otrok je povedal svojo šokantno zgodbo. Ker je nasprotoval “prebujenim” norostim v šoli, ki jo obiskujejo sinovi, je pristal pred sodiščem. Nasprotoval je namreč ideji odstranitve pisoarjev v deških straniščih, da bi jih “lahko naredili spolno nevtralne”.

“Prebujenska” norost ne pozna meja. 39-letni oče štirih otrok se je bil primoran zagovarjati pred sodiščem, ker je nasprotoval “woke” norostim v šoli, ki jo obiskujejo njegovi sinovi. V plačljivem internatu za otroke so se namreč domislili, da bodo iz stranišč za dečke odstranili pisoarje in jih tako naredili za “spolno nevtralne”. In zdaj mu grozi celo obsodba. Martin Howard pravi, da so bili pisoarji odstranjeni iz vseh deških stranišč v šoli Sexey’s School v Brutonu v Somersetu, lansko poletje pa so ostale samo štiri kabine za 300 dečkov, kar je po njegovem mnenju korak k ustvarjanju “nespolnih” stranišč. V šoli ima dva sinova, stara 12 in 15 let. Ravnatelju je glede stranišč oziroma “ekstremističnih akcij” večkrat pisal, poroča Daily Mail.

Opozoril je na vnašanje mavričnih zastav v učilnice, neprimerne vprašalnike o spolnih aktivnostih učencev 7. razreda osnovne šole in na skupščino, ki je vse moške primerjala s kontroverznim vplivnežem Andrewom Tateom (tukaj in tukaj). Zadeve so se zgodile prav v času, ko naj bi dobili dolgo pričakovane vladne smernice glede delovanja šol in ko v javnosti potekajo vroče razprave o transspolnosti. Pričakuje se, da učencem ne bi smeli dovoliti uporabe objektov, namenjenih nasprotnemu spolu, vendar nasveti glede spolno nevtralnih stranišč ostajajo nejasni. Ker oče štirih sinov ni dobil ustreznih pojasnil, zakaj so pisoarji in zunanja straniščna vrata odstranjena, se je novembra sam odpravil v šolo, da bi zbral dokaze. Videoposnetek prikazuje njegov ogled štirih stranišč, učitelji pa mu velijo, naj odide.

Grozi mu kazenska kartoteka in globa v višini 500 funtov!
Čez nekaj mesecev sta ga na domu obiskala policaja in pozvala na zaslišanje na policijsko postajo, kjer je bil pozneje obtožen povzročanja nereda v šolskih prostorih. Za tri mesece so mu prepovedali obisk šole. Nedavno je moral pred sodnika, kjer se je želel zastopati sam in se izrekel za nedolžnega, ves postopek pa opisal kot “izgubo časa”. Prepričan je, da ima kot starš izrecno pravico vstopa v šolo. Do nadaljnjega je na prostosti, vendar ga novembra čaka sojenje. Če bo obsojen, bo imel kazensko kartoteko in bo prejel denarno kazen v višini 500 funtov. Njegov primer je na tapeti prav v času, ko borci za pravice žensk vključno s pisateljico JK Rowling skušajo javnim organom in podjetjem preprečiti zamenjavo ločenih moških in ženskih stranišč s spolno nevtralnimi, ki naj bi bila prijaznejša do transljudi.

Domen Mezeg