fbpx

Očim ubil 5-letnika, njegovo truplo pa s pomočjo družine odvrgel v reko

Foto: Twitter

Očim je obtožen umora petletnega Logana, potem ko je bil fant napaden, njegova jetra pa pri tem raztrgana, preden so njegovo telo vrgli v reko v plastični vrečki. Družino so obtožili prikrivanja dejanja, kar ji sicer ni uspelo, poročajo tuji mediji. Glavni inšpektor  Mark O’Shea je dejal: “To je zelo mučen primer za vse vpletene in izrečem lahko le svoje najgloblje sočutje Loganovi družini in prijateljem.

Na sodišču se je pojavil očim, obtožen grozljivega umora svojega petletnega pastorka, ki so ga našli mrtvega v reki. 39-letni John Cole je obtožen umora prijaznega, čednega, vljudnega in pametnega Logana Williamsona, ki je umrl zaradi hudih poškodb jeter in glave. Cole je obtožen tudi izkrivljanja sodnega postopka skupaj s 30-letno zaročenko Angharad Williamson in 13-letnim dečkom, ki ga zaradi pravnih razlogov ni mogoče imenovati. Na sodišču je bilo povedano, da je bil Logan domnevno napaden na svojem domu v Bridgendu v Južnem Walesu, kjer so ga pustili v hudi bolečini in stiski.

Tožilka Bethan Poole je sodišču povedala, kako je Logana mati v soboto v zgodnjih jutranjih urah našla mrtvega, in sklenila spletko prikrivanja zločina. Tožilka je izjavila, da je mati Angharad Williamson kričala: “Mrtev je, mrtev je!”  Odločili so se, da ne bodo poklicali policije in se znebili trupla. Sodišče je izvedelo, da so Loganovo truplo odnesli v reko v plastični vrečki za smeti, njegovo odtrgano majico pa odstranili. Da bi zavedli sosede, so kričali “kje je Logan“, da bi bilo videti, kot da je deček izginil. Poole je dejala, da je Williamsonova poklicala policijo, češ da je Logan pogrešan. Toda na CCTV je bilo videti, da sta ponoči dve osebi zapustili posest in se nato vrnili. Tožilka je sodišču povedala: ‘Logan je dobil tri velike poškodbe, preteklo je 24 ur, preden so ga našli mrtvega. Vzrok smrti ni bila nesreča, ampak posledica udarca s predmetom, stopalom ali pesti. Njegova jetra so bila raztrgana, zadnji del glave in lasišče sta bila prebita in imel je zlomljeno ključno kost.” Par je bil pridržan, medtem ko je bil 13-letnik vrnjen v oskrbo lokalnih oblasti.

Foto: Twitter

Ljubkega Logana so našli v plitvini reke Ogmore le 300 metrov od družinske hiše v vasi Sarn. Domačini so bili ob smrti šolarja šokirani in v solzah. Na desetine ljubkih igrač in šopkov rož je ostalo na bregu reke pred družinskim dvosobnim stanovanjem v pritličju. Loganovi prijatelji bodo v soboto opoldne spustili balone z mesta, kjer so našli njegovo truplo. Ena od mam je rekla: “Petletnikom ne moreš razložiti, kaj se je zgodilo, vendar je bil Logan velik del njihovega življenja in poseben deček. Vse, kar lahko storimo, je, da se spomnimo in poslovimo od njega tako, da spustimo balone.”

Sara Bertoncelj