fbpx

Odpuščeni veganski aktivist iz Velike Britanije želi enake pravice za vegane kot za ostale religije

"Etični vegan" Jordi Casamitjana (foto: facebook)

“Etični vegan” Jordi Casamitjana v Veliki Britaniji trdi, da je izgubil službo iz neupravičenih razlogov. Od delovnega sodišča tako zahteva, da njegovo prepričanje v veganstvo obravnava kot versko prepričanje, za katero verjame, da mu daje pravico, da ostalim sodelavcem konstantno pridiga o veganstvu.

Jordi Casamitjana je po vsemu sodeč eden od tistih veganov, ki svojega neprehranjevanja z živalskimi izdelki enostavno ne zna zadržati zase.

Ostalim sodelavcem pri League Against Cruel Sports je po poročanju RT razkril, da je njihov delodajalec v sklopu pokojninskega sklada vložil tudi v podjetja, ki testirajo izdelke na živalih.

To se mu je zdelo nedopustno. Namesto, da bi sam dal odpoved in si našel delodajalca, ki bi mu bilo bolj mar za vse Casamitjanine muhe, je Casamitjana s svojimi pridigami nadlegoval ostale sodelavce.

Delodajalec se ga je posledično znebil, Casamitjana pa je prepričan, da po krivici, saj naj bi njegovo prepričanje v veganstvo moralo imeti enako stopnjo zaščite kot kristjani, muslimani, judi ali sikhi.

https://twitter.com/DixieFlatIine/status/1212673839781560320

Kakšne so možnosti, da sodišče tudi usliši Casamitjanine zahteve, zaenkrat ostaja neznanka. Dovolj zgovorno pa je dejstvo, da je sodišče v Veliki Britaniji že leta 2011 razglasilo prepričanje o svetosti življenja živali za zaščiteno. Na podlagi te odločitve naj bi kasneje obsodili lov na lisice kot “zlo”.

Ivan Šokić