fbpx

Ogorčenje v Teksasu: V tamkajšnji mošeji nočejo pomagati prizadetim v poplavah, ker so neverniki

Foto: iStock

Mošeja Ramashan na obrobju Teksasa je bila ena od stavb, ki ni bila prizadeta v poplavah, vendar njihov imam ni dovolil, da bi v njihove prostore naselili tiste, ki so izgubili svoje domove in streho nad glavo.

Ameriško zvezno državo Teksas so nedavno prizadele največje poplave v zgodovini ZDA, mesto Houston pa je bilo skoraj v celoti potopljeno. Ena od redkih stavb, ki so ostale na suhem, je tudi tamkajšnja mošeja Ramashan na obrobju mesta.

Krščanske cerkve so se odzvale pozivu za pomoč, islamska pa to zavrača
Mošeja je tako velika, da bi z lahkoto sprejela 500 ljudi, vendar se je imam temu uprl in dejal, da ne bo pod nobenim pogojem sprejel in pomagal nemuslimanom. V njej tako prebiva le 27 muslimanov. “Koran zelo jasno pravi, da je prepovedano pomagati nevernikom, ne glede na to, kako si to želimo. Če dovolimo vstopiti kristjanom in Judom, kršimo temeljne zapovedi Islama, zaradi česar nas bo Alah kaznoval,” je dejal imam Aswat Turads za območni radio WXTX.

Foto: epa

Kot poročajo nekateri ameriški mediji, je imamovo prepričanje nesprejemljivo, saj bi morali pomagati skupnosti ne glede na vero, kot to počnejo krščanske cerkve po celotnem Teksasu.

C. Š.