Novoletni pekel v Dubaju

V enem izmed luksuznih hotelov v Dubaju je izbruhnil velik požar. Hotel stoji v bližini najvišje zgradbe na svetu Burj Khalife, od koder naj bi ob polnoči prižgali velik ognjemet. Množice ljudi so se v bližini Burj Khalife že začele zbirati za silvestrovanje na prostem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vzrok požara še ni znan, za zdaj tudi ni jasno, ali je zahteval žrtve, poroča STA. Požar je izbruhnil pred velikim ognjemetom, ki je načrtovan ob polnoči po lokalnem času z najvišje zgradbe na svetu Burj Khalife. Ognjemet, ki je načrtovan, naj bi speljali s 1,6 tone pirotehničnih sredstev.

Po navedbah očividcev je v Address hotelu v središču Dubaja videti velike plamene, britanski BBC pa poroča, da s 300-metrskega hotela odpadajo goreči kosi. Na prizorišču se štiri skupine gasilcev borijo z ogromnimi plameni. Po poročanju CNN naj bi požar izbruhnil v 20. nadstropju od skupno 63-ih, kot jih premore ta ogromen hotel.

Gostja hotela je za CNN povedala, da je bila v času izbruha požara z družino v jedilnici na večerji. Evakuacija naj bi potekala zelo učinkovito, hitro in mirno.

Dubajska agencija za odnose z javnostmi sporoča, da se praznovanja nadaljujejo po načrtih.

A. D.