Ogromne ruske izgube na fronti: Putin je po podatkih ukrajinske vojske ostal brez 11 tisoč vojakov

Foto: epa

Ruski diktator Vladimir Putin naj bi na ukrajinski fronti izgubil že preko 11 tisoč vojakov, ponoči pa so Ukrajinci uničili 30 sovražnikovih helikopterjev. 

Takšne izgube beleži ruska vojska vse od pričetka svoje polne invazije na demokratično in suvereno sosedo. Ta se je pričela pred 11 dnevi. Informacijo je v ponedeljek sporočil generalštab ukrajinskih oboroženih sil. Okvirne izgube ruske vojaške opreme pa naj bi obsegale 290 tankov in 46 letal, poroča Wpolityce.

Ukrajinske oborožene sile naj bi prav tako uničile 999 ruskih oklepnih vozil, 117 topov, 50 raketometov, 68 helikopterjev in tri vodna plovila ter sedem dronov. 30 ruskih helikopterjev je bilo uničenih v bližini mesta Herson. Ruske izgube so sledile ukrajinskemu napadu na letališče Črnobajevka v bližini Hersona, kamor je okupator namestil zajeten del svoje vojaške opreme.

Image

Poleg helikopterjev so ukrajinske sile pobile vojaško osebje in uničile še drugo bojno opremo. Ponoči pa so ukrajinske vojaške sile v bližini Mikolajeva uničile tri ruske kolone. Ukrajinci so prevzeli večji del kolesne opreme in sedem havbic D-20. 

Domen Mezeg