Ko stvari uidejo izpod nadzora …

Danski minister za pravosodje Søren Pape Poulsen iz konservativne Ljudske stranke je javno priznal, da ima država “velik problem” z migranti kriminalci. Njegova izjava za javnost je sledila objavljeni analizi, ki je odkrila, da so migranti iz Somalije etnična skupina, ki so na Danskem na prvem mestu po številu nasilnih kaznivih dejanj, in da je, statistično gledano, 3,6-krat večja možnost, da nasilno kaznivo dejanje stori Somalec kot Danec istih let in z enakim materialnim stanjem. Somalskim migrantom sledijo Iračani in Turki. Problem je tako velik, da je danska politika nehala skrivati podatke in problem zavijati v pisano mavrico – tudi levi politični spekter je objavljeno analizo zgroženo komentiral kot “noro, groteskno …”. V parlamentu zato obravnavajo, končno, predlog zakona, ki bi omogočil lažji izgon.

Vodilno misel Dancev pa je lepo povzel poslanec Peter Kofold iz Danske narodne stranke: “Te številke so precej divje in podpirajo to, na kar Danska narodna stranka opozarja že leta, da je za Dansko migracija iz številnih držav Afrike in z Bližnjega vzhoda velik izziv. Tragično je in moramo na to odgovoriti. In to tako, da pošljemo ljudi nazaj domov in ne sprejemamo novih. To mora biti lekcija po dolgih letih neuspele integracije, ko sta Danska in preostala Zahodna Evropa imeli veliko preveč migrantov iz določenih delov sveta.” Po v letu 2018 sprejetem ukrepu, s katerim je Danska spodbujala migrante, da se vrnejo domov, da bi tako pomagali na novo zgraditi svoje domovine, “ker ne potrebujete več naše zaščite in vaše življenje ni več ogroženo”, je sedanje zaostrovanje še korak naprej, kako korenito, odločno rešiti problem, ki ni več problem samo ene države, pač pa celotne Evrope. In še malo zastrašujočih številk danskega statističnega urada  iz letošnjega leta: ta čas je na Danskem skoraj 800.000 migrantov oziroma 13 odstotkov danske populacije, ki šteje 5,8 milijona ljudi. Od teh 800 tisoč jih pol milijona ni Evropejcev. Pametnemu to dovolj pove, še posebej v luči podatka, da nacionalno tkivo začne neustavljivo razpadati, ko migracija doseže mejo 16 odstotkov.

Švedska izganja nevarne imame, lažnivi mladoletni migranti ostajajo
Danska soseda Švedska je po vsej verjetnosti bitko že izgubila. Njena tako opevana svobodomiselnost in odprtost sta bili vir lastne pogube. Vsi ukrepi so bolj ali manj obupan poskus zajezitve cunamija, imenovanega raznarodovanje. Tudi zadnji med njimi: Švedska bo deportirala pet imamov, muslimanskih verskih vodij, ker predstavljajo grožnjo nacionalni varnosti. Imam Abo Raad in njegov 34-letni sin iz Gävle, ki so ju priprli aprila, imam Hussein Al Džiburi, imam Fekri Hamad iz Västeråsa, priprt na začetku maja letos, ter Viktor Gaziev, Čečen, so že na seznamu za izgon, švedska varnostna policija pa preverja še druge. Sum, potrjen sum, obsodbe zaradi ekstremističnih idej, ki so jih sejali v okolju, v katerem so ekstremistične ideje zelo dobrodošle. S tem naj bi, tako pravi izjava za javnost, “zmanjšali rast ekstremističnega okolja, kar je ključnega pomena za dolgoročno zmanjšanje teroristične grožnje in zagotavljanje varne Švedske”. Morda bo Švedski s to potezo uspelo ujeti zadnji vlak, kajti druge novice, ki prihajajo od tam, kažejo, da je ves državni sistem v zadnjih letih enostavno popustil in ni deloval, kot bi moral. Švedska nacionalna televizija je namreč poročala, da je 90 odstotkov maroških migrantov na Švedskem, ki so trdili, da so mladoletni, v resnici polnoletnih.

V zadnjih sedmih letih je na Švedskem za azil zaprosilo okrog tisoč osemsto moških iz Maroka. V zadnjih dveh letih pa je zaradi bilateralnega sodelovanja med Švedsko in Marokom ter izmenjave podatkovnih baz število “čudežno” padlo na 55 v letošnjem letu. Maroška policija je namreč dovolila švedskim policistom, da uporabljalo njihove baze podatkov prstnih odtisov in posledično lahko izvorno identificirajo vsakega Maročana, ki zaprosi za mednarodno zaščito pri njih. Pobudnik tega sodelovanja Christian Frödén, predstavnik švedskih emigrantskih in mejnih oblasti, je to uspešno sodelovanje komentiral takole: “Ko odkrijemo njihovo pravo identiteto, zapustijo našo državo in se preselijo v druga mesta po Evropi, kot sta Barcelona ali Pariz. Nočejo, da policija izve, kdo so, ker bi lahko bili kaznovani in izgnani nazaj v Maroko.” V oddaji so intervjuvali enega od njih. Ali je na Švedsko prišel leta 2018 kot mladoletnik brez spremstva. Trdil je, da ima 16 let, tako naj bi mu bili svetovali drugi migranti, saj naj bi s tem statusom dobil več pravic in večjo, boljšo zaščito. Več socialnih pravic, več denarja. Boljše življenjske razmere. Oblasti pa so na njegovo žalost preverile njegove prstne odtise v maroški bazi in odkrile, da ima v resnici 22 let, zato je pobegnil iz azilnega doma in postal brezdomec ter se začel ukvarjati s kriminalom. Tatvine, prekupčevanje z drogami. “Ni prihodnosti na Švedskem, vem, da me bo migracijski zavod izgnal iz Švedske, zato sedaj zbiram denar, da bi šel v Belgijo.” Španija, Belgija sta očitno varni državi za take lažnive mladoletne nezakonite priseljence. Francija, prav tako že na robu prepada, ki vodi v samouničenje, je prav tako začela sodelovati z maroškimi oblastmi; lani je francoska policija aretirala 1.500 Maročanov, vendar jih je, nerazumljivo, deportirala samo 6 …

Migranti se policije ne bojijo
Še eno dejstvo ne uide pozornemu bralcu evropske črne kronike, kjer so storilci kaznivih dejanj migranti − priseljenci se redkokdaj bojijo policije. Skoraj nikoli se ne predajo in največkrat pri aretaciji ali pregledu poleg vsega še napadejo organe pregona. Skratka, nobenega strahu in spoštovanja do organov države, ki jih je tako ljubeznivo vzela v svoje naročje in jih zaščitila pred realno ali namišljeno nevarnostjo. Nemška policija je bila na primer pred kratkim, ko je v lokalnem azilnem domu v bavarskem Stephansposchingu prišlo do nasilnega divjanja med migranti, potegnila krajšo – ko sta dve patrulji prišli na kraj dogodka, so ju migrantske tolpe tridesetih agresivnih in s palicami oboroženih migrantov obkolile, jim preprečevale, da se umaknejo, jih začele pretepati in nanje metati vse, kar jim je prišlo pod roke, tudi kolesa. Končni izkupiček je pet poškodovanih policistov. To pa ni bilo prvič. Na začetku maja se je nekaj podobnega zgodilo v bavarskem Regensburgu, kjer je na koncu divjanje azilantov ustavilo 20 patruljnih vozil in 50 policistov.

Tudi drugje policisti ne vzbujajo več strahu. V Reggiu Emiliji obstaja območje stare železniške postaje, ki ga policisti pogosto preverjajo, ker se tam zbirajo prekupčevalci in narkomani, nezakoniti priseljenci. Pred nekaj dnevi jim je v oči padel 28-letni temnopolti moški, ob rutinskem preverjanju dokumentov (med drugim je Afričan imel veljaven finski potni list), se je ta začel neprimerno obnašati – začel je otipavati policistko po prsih in se hkrati samozadovoljevati. Sledila sta aretacija in obisk sodnika. Tam pa preobrat – sodniku se kaznivo dejanje, spolno nadlegovanje  in obscene dejavnosti v javnosti, ni zdelo nič posebnega oziroma ga je okarakteriziral za lažji prekršek ter migranta izpustil na prostost. Samo dan kasneje, ker se je očitno naučil lekcije, da mu državne oblasti nič ne morejo, je na železniški postaji znova grozil s kolom, z njim udarjal vsepovprek in uničeval tujo lastnino. In kaj je nauk te zgodbe? Policistko, žensko v uniformi lahko otipavaš, se pred njo zadovoljuješ, ker očitno ni oblast, ni vredna spoštovanja in se je ne bojiš. Če si nezakonit migrant, lahko delaš, kar hočeš.

Kaj storiti?
In vse bolj predrzni so na naših tleh. Nigerijska mafija je že skoraj najmočnejša v Evropi. Obvladuje vse. Predvsem drogo. Na veronskem letališču je pristalo letalo iz Frankurta. Na njem so bili tudi štirje nigerijski »turisti«, trije moški in ženska. V oči varnostnih organov so padli iz dveh razlogov, najprej, ker niso sodili v klasično podobo turistov, posebej še zaradi tega, ker je turistov iz Afrike malo. Drugič, ker so delovali precej nervozno, hiteli so proti izhodu. Klasična napaka. Po rutinskemu pregledu in napotitvi v prostor za »globlji« pregled so rentgenske slike pokazale impresivno količino vrečic v njihovih trebuhih. V sebi so imeli 350 zavitkov s skoraj tremi kilogrami heroina in dobrim kilogramom kokaina, namenjenega za evropski trg. In ni čudno, da se potem samo še štejejo nova in nova kazniva dejanja, na primer 111 žrtev napada z noži v 90 dneh, prvih treh mesecih v Nemčiji. V Evropi se vzpostavlja paralelni »psevdopolicijski« varnostni sistem, ki se v nasprotju z uradnimi policisti ne drži pravil in zakonov; ki deluje na najbolj primitivni ravni in ki že prekriva naše ulice s krvjo nedolžnih. Morda je čas, da tudi naše uradne varuhe miru in reda spustimo z vajeti, jim damo večja pooblastila in jim dovolimo, da končno začnejo vzpostavljati red in mir po naših normah. In s tem bosta prišla nazaj tudi strah in spoštovanje. Ta čas se namreč zdi, da so nam zadeve ušle izpod nadzora.

M. S. Š.

 • Observer

  Light in Babylon – Ya Sahra
  https://www.youtube.com/watch?v=UwgmqPzVadM

  • Observer

   Dej še jenga!

   Mor Karbasi – La galana i la mar
   https://www.youtube.com/watch?v=s-5yC_XbHV8

  • Dragan Krstič

   Matjaž Hanžek bi bil dober kandidat.

   • stane

    Ja,za divjake bi bil super. Se vec dnarja bi nam ukradli.

   • Marija

    Hanžek bi jih rad imel 200.000. VARUH ČLOVEKOVIH PRAVIC.KJe so naše pravice?

   • Observer

    Vidimo kdaj so se Italijani zganili. Ko so začeli njihove razkosane Italijanke ilegalni migrantski kriminalci v kovčke pakirat… prej so volili populistično levo 5 zvezdic stranko. Se pravi bo pri nas isto. Kruta realnost. Ko bo nekaj žensk pomorjenih in zapakiranih v kovčke, bodo ignorantni Slovenci šele dojeli kaj zagovarjajo in kaj so si uvozili v državo.

 • Dragan Krstič

  Observer, najlepša je od Stinga, Desert rose.

 • est

  Kot sem že nekajkrat zapisal. Zdravilo je “leskova mast” namazana bolj na debelo. Pomaga zagotovo!

 • rubec

  Opozicija naj da poslancem in javnim osebam, ki nasprotujejo ničelni toleranci do migrantov v podpis izjavo, da bodo za vsak incident s strani migrantov, umor, uboj, posilstvo, kraja, ugrabitev slovenca ali slovenke, pretep ali poškodovanje slovenske lastnine, klanjanje k njihovemu bogu, žvižganje ali pogovarjanje po telefonih, podpisniki sami odškodninsko in kazensko odgovarjali pred sodišči. Voila.

  • Imperial Commando

   In nato vse tiho je bilo

   :)

 • Franc Šink

  Če to prebereš in se zamisliš, potem sploh ni čudno, da si ljudje želijo novega Hitlerja. Na žalost,ampak tako je.

  • Zombi Gartner

   To ni žalost. To so dejstva. Resnica.

 • stane

  On si zeli 200.000 divjakov v Slovenijo. Kaksne zelje! Ubijalske!!!!

 • tomven

  Migranti se policije ne bojijo…
  Verjamem, kugle pa se. Kugle se boji vsak. Torej? Paljba

  • rdečicvet

   iz lj. gradu 10 x – ogenj

  • tasilo

   A smem samo vprašat, a imaš ti slučajno kakšno orožno listino? Za varnost, šport, lov, posestni list, zbiranje, priglašeno ful hudo zračko, karkoli …

   • tomven

    Smete. Nimam. Zakaj pa je to pomembno, če smem vprašati?

    • tasilo

     Hmnja, takole je s to rečj. Če bi imel kakršno koli orožno listino, bi pomenilo, da imaš tudi orožje — nobene orožne listine (ki jih je več vrst) namreč človek v Sloveniji ne more imeti brez orožja. Kdor ima pa orožno listino, mu niti na kraj pameti ne pride(!), da bi po forumih pisal komentarje v smislu tvojega “kugle (po slovensko krogle) se boji vsak” in “paljba!” (po slovensko “ogenj!”). Torej je komentar le neprevidnost, junačenje in “podrkavanje” z orožjem, ki ga nimaš. Taki pozivi, kot je tvoj, so sicer vedno nevarni

     E, če bi pa imel orožno listino (ki avtomatično pomeni orožje) in bi pisal take komentarje, bi bil pa tvoj komentar še veliko bolj nevaren, jaz bi te pa samo vprašal “Zlomka, model, a si normalen, prekleto?!”
     *Imam še eno prošnjo. Ko bom dobil kakršno koli znamenje, da si tale odgovor prebral, ga bom izbrisal. Upam, da razumeš …

     • tomven

      Spoštovani Tasilo
      Zunaj je krasen dan, najina debata pa prehaja globoko v filozofske sfere… ker ne želim imeti konfliktov s komentatorji, katerih razmišljanja vedno rad preberem, bom tole nepotrebno pačenje kar preskočil in šel raje zaplavat en krog po bazenu. Povedal bi pa še to, da nisem nikakršen psiho ali junak polnih ust, ampak samo družinski človek, oče dveh hčera, v službenem času pa lastnik firme, ki daje kruh 23-im družinam, zatorej….
      aja, v JLA sem pa bil vedno med boljšimi na “gađanjih”, s tem se pa lahko pohvalim.
      Pa lep dan še naprej

     • tasilo

      Spoštovani Tomven (mislim resno, ne zajedljivo. Dovolim si tudi tikati, ker je na forumih takšna navada. Pri daljših zapisih vljudnostna frazeologija preprosto pobere preveč časa …)
      Kaže, da se nisva povsem razumela, nekoliko tudi zato, ker sem bil sam malce oster. Mea culpa, naj pojasnim, zakaj sem pri takih rečeh oster. Ljudje, ki imaj(m)o OL, s(m)o “en malčk” občutljivi na take komentarje, ki kakorkoli pritegujejo pozornost ali aludirajo na semantično zaporedje migrant — krogla — ogenj ali kaj podobnega.

      Skupnost ljudi, ki imaj(m)o OL, je občutljiva na take reči. V Sloveniji je skoraj 50.000 zakonitih in registriranih civilnih lastnikov o… (varnostnega, lovskega in športnega; pod športno in/ali lovsko o… spadajo tudi hudi “rekviziti” kot so desert eagle .50, .308 Win/ostrostrelska reč do 800m ali tudi .338LM/ostrostr. vse do 2000 m in čez.) Imeti OL je zelo velik privilegij in zelo velika odgovornost, ni pa nekaj, kar bi lastniki OL obešali na veliki zvon zunaj svojih društev, zvez, lovskih družin, klubov. Praviloma mlajši in nezreli posamezniki, še posebno ko dobijo prvo OL (torej novopečeni lasniki karšnekoli pokalice), se morajo nekako pred svetom (nespametno) pohvaliti, da “jaz sem pa ful faca; sem bewaffnet; z mano zdaj ni heca, don’t mess with me, jaz bi že hitro uredil situacijo z nezakonitimi prehodi”, …) . Kdor mora tako zdraviti svoje komplekse ali “premajhnega”, pritegovati pozornost in si dvigati “pomembnost”, ni primeren za imeti o… (tipčen , čeprav poseben primer, so policaji, ampak to ni predmet debate).

      Nazaj k temi. Nisem hotel biti nespoštljiv, nekako pa bi se lahko iz tvojega prvotnega zapisa razbralo, da bi lahko šlo tudi za tako “peršono”. Kaj takega se ne bi zgodilo prvič in tudi na tem forumu sem že opozarjal “ponosne” (in neumne) lastnike, naj se nikakor ne izpostavljajo. (*Na tem forumu vem za najmanj 6-7 ljudi, ki imajo OL, in dva — meni sicer zelo ljuba forumovca — se nista mogla upreti bolj ali manj očitnemu namigovanju. Z več koncev sta bila kaj hitro opozorjena, naj se ne napihujeta preveč in zdaj je z njima mir. Take debate so primerne za zasebne kanale, ne za javne …)

      Naša skupnost res ne mara pozornosti ali slabe reklame, ker se bo še prehitro našel kakšen levičarski ultrapravičnik, ki bo takojci jel rohneti o “sovražnem govoru” pa “nestrpnosti” in podobne monade — in ki bi posledično hotel nemudoma omejevati pravice in “pobirati” o…. Tega privilegija lastniki OL nikakor nočemo izgubiti, še posebno pa ne zaradi kakšnih nepremišljenih izjav ali “kurčenja” po forumih (s tem ne mislim Nate). Navsezadnje velika večina nima le kakšnega glocka za 500€ ali češke zbrojovke za jurja, marsikdo ima v tem investiranih nekaj tisoč ali desettisoč ojrof, poznam pa ljudi z zbirko ‘živih’ kosov (tudi zbirateljskih), ki so vredne čez 100 ali 150 kil (to se nabira desetletja).

      V Sloveniji imamo področje zelo dobro zakonsko urejeno (EU že hoče začeti omejevati!), imamo zelo resen in odgovoren odnos do o., nesreč in “nesreč” je zanemarljivo malo (razen onega debila Abramova in kakšnega “pijanega prekmurskega jagra”. Kar je s strelnim o. pri nas štale — recimo kriminalni obračuni –, je s težko (iz)sledljivim neprijavljenim o. s črnega trga ). — Skratka, we like to keep it quiet – except on the range :)

      Naj ne bom predolg; upam, da mi je uspelo vsaj za silo pojasniti, zakaj sem bil morda nekoliko oster in hud. Še enkrat se oravičujem.

      S spoštovanjem!
      Tasilo

      PS: RSVP. Tudi tale komentar bom sčasoma izbrisal, saj ni namenjen širšemu bravstvu in … pritegovanju pozornosti.

  • Beličič

   Ne podcenjuj ljudi!Jih boli kurac za život na tem Svetu!

 • Beličič

  Potrebno je vzeti kje je!Gre za preživetje!Nadimek kriminalec si je oni izmislil,ki stvari kopiči!Fuck the system!

 • Valter BraniSlav

  Sanje

  • Beličič

   Potrebno je verjeti vanje!

 • Beličič

  Mi ki dobro živimo jih razumemo!Nekdo na dnu pa bi najrajši sebe rešil!

 • Beličič

  Saj ne rabiš tiho biti!Učiti pa se moraš vseeno!

  • Hamid Begic

   Ti si mentalno prizadet ali trolaš?!

   PS: Res me zanima. :)

   • Beličič

    Za male pare naprej!

   • Beličič

    Ko sem jaz bil mali so Ljudje koruzo jedli!

   • macon

    Oboje, kot ti. :)

    • Beličič

     Res je!

   • Rožle

    Moraš bit pa še bolj prizadet, da pričakuješ resen odgovor …

 • Zombi Gartner

  Evropejci so lačni krvi. Cela Evropa išče sovražnika. Počasi a vztrajno se dviguje prag sovraštva…
  Ko se bo začelo prelivanje krvi klanje tega nebo nihče več zaustavil.
  Dokler ne bo padel zadnji Črnc ali Belec.
  Potem bo pa mir na tem svetu….
  Politiki bojo pa slavili kot po drugi svetovni vojni Komunisti.
  Prevzeli jehovsko vero in živeli v raju.

  • Beličič

   Od vojne ni časovno daleč!Lahko bi rekel,da je bilo včeraj!

  • Beličič

   Stvari ustavimo,ko nam ne odgovarjajo!Do tedaj prosti tek!

  • Marija

   Mogoče bo mir kakšno stoletje ko je planet prenaseljenost se začnejo težave.Pri vsaki stvari je tako.Sicer pa Iluminati načrtujejo da na Zemlji ostane samo pol milijarde ljudi.

   • Beličič

    Kaj razumeš milijardo?

   • Zombi Gartner

    Preživeli bojo najmočnejši, zdravi polni brazgotin.Vse ostalo bo izgnilo. Narava bo dobila svoj davek.
    Še živali se bojo čudile klanju ljudi..
    Tisti, ki mislijo, da jih bo denar bogatstvo rešilo so v veliki zmoti.
    Prav oni so krivi za trpljenje vseh živih bitij.
    Maščevanje je sladko.
    Polno zla.

  • xtc

   Nihče ne išče sovražnika iščejo ga vedno socialisti in anarhisti-tokrat jih bodo fasali pošteno z prijatli vred.

 • Beličič

  Dalajlama je na avionu stevardu dal!In nasvet ni bil brezplačen!

  • Beličič

   Če goriš,goriš!Če ne te gasimo!

 • #Bu

  strange death of europe od Douglasa Murraya je good tut audio verzija na YT.

 • Beličič

  Ko 23_to pivo spiješ v 6 urah si naš!Do tedaj pa malo ljubavi!

 • Beličič
 • Beličič
  • Beličič

   Hitrost je svinja katera liči na Kurbo!Še vedno!

   • Beličič

    Kurbe so najboljše!Če nimaš denarja idi smeterja pofukaj!

  • Beličič

   Toto pocukrano sem za patra dal!

 • Beličič

  ČaKATE DA BODO PRIŠLI!mI PA VES TA ČAS TUKAJ!nORO!

 • Beličič

  Letos gre dvojna runda dol!Paziti se je potrebno!

  • Beličič

   Z mamo Prasico se ne more nihče na svetu igrat!

 • Beličič

  Po resnici povedano,bremzate razvoj!

  • Beličič

   Ni jeze!Je ni bilo in je ne bo!

 • Beličič

  Hočeš več!Več je v Vesolju!

 • Beličič

  Priden bodi in se uči!Da ti ne bomo iz male glave veliko naredili!

 • Beličič

  Kodo smo zlamali!50 let,pa je še prehitro!

  • Beličič

   Verjameš komu češ!Sam si,in sam odločaš!

 • Beličič

  Skozi prit je tehnični problem,katerega smo elegantno rešili!

 • Beličič

  Danes je 5 7 2019! Danes in nikoli več!Tu nekje!

 • Beličič

  Sami naši!Lepo!Še lepše gre!

 • dob

  “…. a je 90 odstotkov maroških migrantov na Švedskem, ki so trdili, da so mladoletni, v resnici polnoletnih.”

  In kako to ugotovijo? Jih prežagajo na pol in štejejo letnice?

  • samotoje

   Približno tako.

 • xtc

  Zadeve so jasne samo kazni je treba prave-človekove pravice DA,v okviru obrambe in do zaključne sodbe,ki polaže krivdo,nato samo glava za glavo.Izgovori,da ni vedel ipd nimajo teže zakon je jasenKAJ SE NE SME.

 • skorpijon93

  VSA ČAST VZHODNIM DRŽAVAM EU, BOG VAS BLAGOSLOVI

 • Nata

  + + + + + Hja ? Kdaj že so ušle !
  Napako za napako so delali politiki . Šli so se skrivalnice. In kje so sedaj tisti silni raziskovalni novinarji ? Potuhnili so se z lastniki medijev vred.
  Saj riba pri glavi smrdi !

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!