Orbán: Evropa ima opravka s “pravo invazivno vojsko”

Datum:

Medtem ko se migrantska kriza v Evropi poglablja, je imel Orbán v madžarskem parlamentu oster nagovor, v katerem je EU obtožil nenehnega pehanja za oblast, katere namen je vsiliti množično priseljevanje po vsej Evropi. Kot je še dejal, ima Evropa opravka s “pravo invazivno vojsko”. 

Madžarski premier Viktor Orbán je v svojem ponedeljkovem nagovoru v parlamentu dejal, da je migracijska politika EU popolnoma spodletela, kar dokazuje obsežna migracijska kriza na italijanskem otoku Lampedusa. Opozoril je, da bo Madžarska celotno jesen v konfrontaciji z Brusljem, ki bo skušal uvesti obvezne migrantske kvote po vsej Evropi. Kot je še dejal, se bo razprava med bruseljskimi birokrati in Madžarsko jeseni nadaljevala, poglobila in verjetno razširila. Znano je, da je bil konec junijamnavkljub ostrim protestom Poljske in Madžarske sklenjen migracijski pakt, poroča Remix News.

Orbán: tisti, ki so prispeli na Lampeduso, že dajejo vtis “prave invazivne vojske”
Kot je še opozoril, je sedaj šele september, a je že jasno, da je pakt propadel. Tisti, ki so po morju prispeli na Lampeduso, pa že dajejo vtis “prave invazivne vojske”. Orbán je sicer imel v mislih novi pakt o migracijah in azilu, ki je bil letos pred meseci sprejet na skrajno kontroverzen način. Uveljavitev pakta bi pomenila uveljavitev mehanizma za obvezno premestitev migrantov, torej tudi na Madžarsko in Poljsko, ki sta v preteklosti ostro zavračali ilegalce.

Ilegalni migranti na Lampedusi (Foto: AFP)

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Prisila v času svobode

V času vladavine "svobode" tako rekoč ne mine teden,...

[Video] V libijski oddaji navdušeni nad tem kako Palestinci rojevajo otroke, da bi jih lahko žrtvovali

V Evropi smo priča demografskemu vojskovanju in zavojevanju, saj...

Elita nam sporoča: Znižali vam bomo standard!

"V prihodnosti bomo morali začeti živeti drugače, imeti manj,"...