fbpx

Orban odločno napoveduje: “Bruslju bomo pokazali STOP!”

Foto: epa/iStock

Madžarski premier Viktor Orban je v svojem nedavnem govoru na državni praznik, ki je posvečen spominu na madžarsko civilno revolucijo 1948-49, povedal, da bo Madžarska prisiljena v vnovično branjenje lastne neodvisnosti in nacionalne suverenosti.

Po prepričanju Orbana se je država trenutno znašla v stanju upora, ampak za razliko od prej, tokrat sovražnika predstavljata bruseljska birokracija in vpliv mednarodnega kapitala.

Orban: “Zaustavili bomo Bruselj”
Premier je po poročanju Sofia News Agency nagovoril državljane, ki so se zbrali pred Ljudskim muzejem v madžarski prestolnici Budimpešti. “Madžari nismo nikogaršnji služabniki. Zavarovati moramo našo neodvisnost in nacionalno suverenost. Zaustavili bomo Bruselj, preprečili priseljevanje prišlekov in ubranili naše meje,” je dejal.

Prav tako je Orban tudi izpostavil, da bodo Madžari obdržali pokončno držo in se ne bodo podredili močnim mednarodnim faktorjem. V sporočilu Madžarom, ki živijo izven meja, je položil na znanje, da je v zadnjih nekaj letih ustvaril močno in stabilno Madžarsko, ki lahko priskoči na pomoč Madžarom, ki živijo v Karpatih.

(Foto: epa)

Orban je prepričan, da je odprta družba odpravila z demokracijo razprave in jo zamenjala z demokracijo korektnosti. Dejal je, da zato moč, odločanje in vpliv niso več v rokah izvoljenih vlad, pač pa z njimi upravljajo neizvoljena globalna omrežja, medijski guruji in mednarodne organizacije.

V sredo Madžarska obeležuje 169 let od ponovne vzpostavitve sodobnega parlamentarizma v državi, ki se je začel z bojem boja za svobodo in neodvisnost izpod Avstrije.

N. Ž.