Orban opozarja: “Evropo bo zajelo preganjanje kristjanov, če ne zavarujemo Bližnjega vzhoda!”

Viktor Orban (Foto: epa)

Madžarski predsednik vlade Viktor Orban napoveduje, da bo Evropo zajelo preganjanje kristjanov, če ne zavarujemo Bližnjega vzhoda. Voditelje EU je pozval, naj zavarujejo kristjane v Afriki in na Bližnjem vzhodu ali pa tvegajo uničenje Evrope. Orban je dejal, da bo Madžarska pri tem prevzela vodilno vlogo pri zagotavljanju pomoči krščanskim manjšinam, katerim bi z različnimi programi pomagala, da se varno vrnejo v svojo domovino.

Mi, Madžari, želimo, da se sirijski, iraški in nigerijski kristjani vrnejo domov, v deželo, v kateri so na stotine let prebivali njihovi predniki. To imenujemo madžarska solidarnost, Madžarska pomaga,” je po mednarodnem posvetu o krščanskem preganjanju in konferenci z naslovom Iskanje odgovorov dolgo prezrte krize” dejal Orban. “Skupina evropskih intelektualnih in političnih voditeljev želi ustvariti mešano družbo, ki bi v samo nekaj generacijah popolnoma spremenila kulturno in etnično identiteto celine, pa tudi krščansko naravo,” je po poročanju Breitbarta dejal Orban. “Madžarska nasprotuje temu, kar Evropa trenutno počne. Delamo, kar moramo storiti v skladu z lokalnimi krščanskimi voditelji. To je za skupnost, ki jo vodijo, najpomembnejše. Ljudem želimo pomagati, da se vrnejo v svoje domove.”

Preganjanje kristjanov bi moralo zbuditi Evropo, a elita molči
Predsednik madžarske vlade je opozoril tudi na “preganjanje kristjanov v Evropi, ki je preganjanje duhovne narave in deluje z uporabo subtilnih in žaljivih metod ter je nedvomno nepravično, diskriminatorno in boleče,” nato pa dodal, da se “nikakor ne more primerjati z brutalnim in telesnim preganjanjem, ki so jih utrpeli kristjani v Afriki in na Bližnjem vzhodu“. Ob tem je opozoril, da je “največja nevarnost, ki nas ogroža, ravnodušna tišina evropske elite, ki se odpoveduje svojim krščanskim koreninam, kljub dejstvu, da bi morebitna usoda kristjanov na Bližnjem vzhodu morala zbuditi Evropo. Kar se je zgodilo tam, se lahko zgodi tudi z nami.

Lidl je pod pritiski že pred nekaj časa iz cerkve na Santoriniju na nekaterih svojih embalažah odstranil krščanske simbole (Foto: Twitter)

“Dejstvo je, da je krščanstvo danes najbolj preganjana vera. Kar 215 milijonov kristjanov v 108 državah trenutno trpi za različnimi oblikami preganjanja. Štirje od petih, ki so zatirani zaradi veroizpovedi, so kristjani. Leta 2015 so v Iraku kristjana ubili na vsakih pet minut,” je poudaril. “Za nas je Evropa krščanska celina in takšno jo želimo ohraniti. Čeprav morda ne bomo mogli ohraniti celotne, bi želeli rešiti vsaj del, k ga je dobrodelni Gospod zaupal Madžarom.”

A. L.

 

 • Zima prihaja

  Ne pozabimo da je krščanstvo označilo slovansko vero za pogansko .Kje je danes slovanska vera .

  • Franc Šink

   Kakšna je pa bila ta vera slovanska? Vse hočem vedeti.In tudi Judje čakajo na tvoj odgovor !

   • Zima prihaja

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Historical_Slavic_religion
    Na tu si malo preberi.Ni kaj dosti nekaj pa le je.

   • šmentanamuha

    Beri Šmiteka. To je dejansko vera starih Slovenov, in ne Slovanov. To je naša prava (prvotna) staroselska religija, slovenska predkrščanska, ki jo je Karel Veliki zatrl z ognjem in mečem. Tu imaš pa še link na Hervarde http://www.hervardi.com/ , kjer najdeš največ vsebin v zvezi s slovenstvom in Sloveni.

   • Commie Disposer

    Kaj je to judje?

    • Franc Šink

     Židje.

     • Commie Disposer

      To ne obstaja !A obrezani ? Ali niso muslimani tudi obrezani ?

 • Vojteh Dovč

  on opozarja pa to se ve že uuuuu let

 • Aron

  Tukaj se pa popolnoma strinjam z Orbanom- vsa politika, vključno z Vatikanom je popolnoma odpovedala pri zaščiti krščanstva n BV. Največji absurd pa je, da se gleda skozi prste Izraelu, večji del krščanstva ga celo podpira, medtem ko Izrael sistematično briše palestinsko krščanstvo.

  • sprehajalec

   Palestinsko krščanstvo je pojem, ki praktično ne obstaja več. Izpodrinili so ga sunitski mohamedanci s svojo agresivnostjo in predvsem spolovili, zaradi ugodnih razmer za razmnoževanje.

   • Aron

    Daleč od resnice. Pojdi v Betlehem pa se pogovori z lokalci, ti bodo stvari bolj jasne.

    • sprehajalec

     A, ti imaš Izrael v mislih. Ja, pa so pa še kristjani, ker imajo oblast judje.

   • Caetano

    Res je. In kar se je kristjanov v Gazi zivijo pod seriatom.

 • Anton

  Orban za CESARJA!

  • Valter BraniSlav

   za predsesnika Evropske komisije, namesto pijanca Junckerja…

 • Valter BraniSlav

  Bravo Orban, edini si ki ima hrabrost in mozgane, ne pa neki neumni “idealizem” kot ga ima Merkla…
  Viktor cedalje bolj te imam rad, tako kot sem imel rad pokoncnega Josipa Broza imam rad tebe.
  Evropejci, Soros Vam ponuja Judezev denar da bi izbrisal krscanstvo… Ne nasedajte Sorosu, poslusajte Orbana…

 • Valter BraniSlav

  Iz solidarnosti do kristjanov bom jaz, zaprisezen ateist, zacel nositi kriz okrog vratu…
  Pa se to za orientacijo, nisem ne lev, ne desen, ceprav je res da izhajam iz komunisticne druzine Kardelj-Macek…

  • Caetano

   To si lepo povedal.

   • Valter BraniSlav

    Caetano = Gaetano?
    Rad imam njegove opere. Donizetti je imel sifilis, zato je tako umetelno skladal arije blaznosti….
    https://youtu.be/GPe7zbM-MxY?t=534

    • Caetano

     Caetano=Kajetan
     Caetano=Caetano Veloso brazilski pevec,skladatelj in nasprotnik vojaske diktature
     Caetano=Marcello Caetano antikomunisticni politik na Portugalskem

     :)

     • Valter BraniSlav

      Nasa komunisticna oblast pa nam je dala Kajetana Gantarja, velikega prevajalca iz latinscine…

   • Valter BraniSlav

    V Ljubljani je takrat kot gostja pela Lucio Nada Siriscevic, iz Zagrebske opere… na netu sem odkril njeno kraljico noci:
    https://youtu.be/L6Zk_rba0W0?t=2818
    Titova SFRJ je bila kulturna drzava… ne vem kaj vi kar naprej serjete po SFRJ… meni je dala izvrstno izobrazbo glede Ekonomije in kulture…

    • Caetano

     Kar sem rekel sem rekel. Glede Sfrj pa smo na popolnoma razlicnih bregovih…

     • RATATA

      Pokvarjen je ko kvargl!

  • Korenjak

   Zanesljivo si iz tistega ateističnega plemena obiralcev pisanih kovin, ki ima strast do njihovega zbiranja v genih… :-) Pa na debelo verigo ne pozabi.

 • marker

  Bravo Orban. Pa tudi Putin v Rusiji prišlekom ne daje nobenih pravic o avtonomnosti ali manjšinah. Obadva kot tudi ostale države višegrajske skupine ščitijo svoje države pred migranti z vzhoda in juga, ne pa tako kot pri nas, ko je vsak prišlek več vreden kot avtohtoni prebivalec.

 • Slovenec 33

  Orban ima prav za Evropo, zamuja pa v primeru slovenskih dežel.

  Krščanstvo se po slovenskih deželah že preganja, s kvarjenjem kulturnega profila slovenske krajine, ki jo poturice ob podpori topoumnih produktov usmerjenega izobraževanja, LGBTQ izrodkov in sorošistov, uničujejo,

  V času genocida nad slovenskimi rodoljubi pa so rdeči verski blazneži pobijali rodoljube na kar nas opominja nad 600 morišč in kasneje spreminjali imena krajev ter rušili cerkve, da bi onemogočilli obstoj krščanstva.

 • Janez Novak

  Evropska elita je satanistična. Briga njih za kristjane. Celo papežu ni mar za Evropo in Evropejce. Islam je bliže eliti prav zato, ker je nasilen in ekspanziven. Globalisti, ki želijo odpraviti narode in nacionalne države, so spoznali, da ne morejo evropeizirati orienta, lahko pa orientalizirajo Evropo in sploh Zahod. To zdaj intenzivno počno.
  https://www.youtube.com/watch?v=E7ALFYYR69U

 • Jurko

  Ta je pa tud vsak dan bolj grozn no. Kako pa naj bi Evropa zavarovala kristjane na BV in v Afriki? In to je vas sponzor Nova24. Jao jao

  • Commie Disposer

   Pardon, sponzor je štefka mehičanka ! JOJ JOJ se reče po slovensko, ti neslovenski TROL !

   • Jurko

    Orban je sponzor Nove24 in take prbija. Jaz sem sicer Slovenec ampak juznjakov se pa niti najmanj ne sramujem. Juznjakinje so mi pa se bolj blizu.

    • Commie Disposer

     Ni res štefka financira z nakradenim denarjem od privatizacije, ki je v Mehiki – Preverjeno. Milči je itak proizvod Madžarona!

     • Jurko

      O tem raje pssst. Samo malo si pomesal Kucan financira Orbana on pa Novo24. Sam janseviki nikol ne bodo verjel. Ha ha

     • Commie Disposer

      Bedak!

    • Korenjak

     Torej si nacionalist. Za svoje pleme ti je bolj mar, kot za ljudi, ki jih preganjajo zaradi veroizpovedi. Zelo levičarsko in precej prozorno, ni kaj….

     • Jurko

      Kaksno pleme? Jaz sem liberalec.

  • FUCK COMMUNISM

   Ne gre, a ne!? Nikakor se ne mores dokopat do vsaj mal inteligence, kaj!? Jebi ga, levuhar si, zato je tako!

 • Zima prihaja
 • šmentanamuha

  V ozadju tega svetovnega procesa so Židi – sionisti – demoni. Sionisti so na vrhu piramide vseh pomembnih evropskih in svetovnih institucij, zato tudi podpirajo islamsko invazijo na Evropo, v bistvu jo celo podpihujejo in ji z zakonsko trasirajo pot. In kar je najhujše, proti kristjanom deluje celo njihov papež, iluminat najvišjega ranga – pripadnik črne kabale. Še najbližje Jezusu so bili prakristjani. Da bi zmanjšali notranjo moč in preprečili naraščanje moči posameznika, ki mu je Jezus vzornik, so vmes postavili Papeža.
  V bistvu se svetovni eliti jebe za kristjane ali muslimane, sionisti se imajo za gospodarje sveta in demontaža evropske kulture je v polnem teku, prav tako jim dol visi za katero koli drugo kulturo ali narod razen za Žide. Imajo se za izbrance – ne Božje ampak Satanove, za njih je Satan vrhovni svečenik, Jezus pa odpadnik (zato so ga križali). Zato Židi skrbno varujejo vse, kar je v povezavi z njimi, vključno z DNK (prepoved porok z drugimi verami). Če se verniki ne boste zavedli manipulacije, vas bodo zatrli, zlorabili, zmanipulirali mimogrede, to velja tako za kristjane kot za muslimane. Komunisti, ateisti…so samo orodje v njihovih rokah, ki so zatrli božanski v sebi.
  Bog je v srcu in v vsem, kar nas obdaja, zato ne potrebuješ institucije. Staroverci so to vedeli. Institucija, ideologija pa se hoče polastiti duše in z njo manipulirati. Zato se oblasti bojijo svobodnih pokončnih ljudi, ki se ne uklonijo njihovi ideologiji – ker jih ni mogoče podrediti in z njimi manipulirati. To je svetla prihodnost človeka, ki pa jo demoni hočejo preprečiti za vsako ceno. ZA VSAKO CENO. Podzemna bivališča za primer totalnega uničenja že imajo pripravljena.
  izbira je naša, od vsakega posameznika.

  • dr. Saint straw man

   Vse kar pravis je treba se malo bolj osvetliti. Vse se je tudi ze namrec zgodilo enkrat na podoben nacin. Angeli so padli zaradi lepote Bozjih stvaritev zenskega spola. Potem so se z njimi parili in so nastali hibridi ki so bili izredno velike rasti in so pokvarili se ostale ljudi. Ko je bog poslal nad njih vesoljni potop se je en del resil in so na hitro zgradili piramide da so se v njih skrili pred potopom. Potem ko so prisli Hebrejci v Egipt so se pa pomesali med njih ker so imeli po svojih ocetih padlih angelih veliko nadnaravnih sposobnosti in so lahko spreminjali poljubno obliko. Tako so spet na zvit nacin zavladali svetu. Ampak to je samo ena od petih nezemeljskih in angelskih zdruzb ki deluje na planetu Zemlja.

   • šmentanamuha

    Človeška zgodovina ali zgodovina Zemlje je en velik misterij. Meni se zdi pomembno, da začnemo prepoznavati demonska bitja, ki so pomešana med nas. Sicer nikoli ne veš, kdaj se te lahko polasti kakšen demon, ampak meni je eden od prepoznavnih znakov bolestna želja do moči in nadzoru nad drugimi. Demoni kot kaže nimajo lastnega izvora energije, zato se hranijo s tujo energijo, se lepijo na druge ali si jih podrejajo (tudi s silo, če ne gre drugače).
    Kreativni ljudje pa so svetli in potrebujejo neodvisnost, kakršen koli parazitizem izčrpava njihov kreativni naboj. Trenutno je razmerje moči tako, da demoni obvladujejo velik del človeštva, tudi kreativce. Vendar pa so začutili, da so se ljudje začeli tega zavedati. Njihov načrt je, da za vsako ceno dobijo in ohranijo ta nadzor. Eden od scenarijev je gotovo svetovna vojna, za katero si na vso moč prizadevajo. Zato ne nasedajte protiruski propagandi ali kakršni koli propagandi, ki stremi k vojni (ZDA proti Severni Koreji, na primer). Vojna pomeni padec svetlih kreativnih ljudi za precej časa, dokler si znova ne opomorejo in potem se scenarij ponovi. Zato tudi so kar naprej vojne. Ker trenutna vodilna demonska-sionska klika obvladuje svetovno politiko. To pomeni da nadzira stanje duha v družbi in takoj ko se pojavi določen odstotek razsvetljenega človeštva, znova zrežira vojno, da človeštvo pade nazaj na nizke frekvence. In potem jovo na novo. Zato ne drukajte za katero koli vojno!
    Zdaj prihaja čas za tako imenovane slovanske narode. Zahodna Evropa in Amerika sta iztrošeni, Afrika prav tako. Iz Rusije prihajajo k nam vrhunska duhovna in ezoterična znanja, ki smo jih nekoč že imeli, vendar so jih nam prepovedali, odvzeli, prikrili že stoletja nazaj, v ruskih in sibirskih stepah pa so se ohranila in zdaj se ponovno vračajo k nam. To občutim kot blagoslov, samo odpreti se moramo zanje in se ponovno povezati. Slovenija je srčika sveta, Balkan pa trebuh, ranljivi trebuh, ki ga je islam nevarno ranil z okuženim nožem.

 • Franjo Trojner

  Tudi doma v Sloveniji za kristjane ni
  rožnato! Akademsko društvo Pravnik izraža zaskrbljenost zaradi tona razprave, ki se v zvezi z blagoslovom prostorov Podružnične osnovne šole Polica odvija v sferi splošne javnosti in v sferi državne oblasti. Žaljivo je, da nas KRISTJANE levičarji ljubkovalno označujete za katolibane, ovce in nas zmerjate z fašisti in nacisti, kar posebno skrbi ker se približujejo tako predsedniške, kot parlamentarne volitve, zato levičarji
  mobilizirate svoje volilno telo s tem, da brezsramno udrihate po RKC in kristjanih, ta kristjanofobična dejanja se bodo do dneva volitev samo še stopnjevala. Začne se z kristjanofobičnimi izjavami v medijih, nato se pričnejo skrunitve naših cerkva z raznoraznimi gnusnimi grafiti in samim fizičnim poškodovanjem cerkvenih objektov in na koncu še pride kakšen grafit v stilu:” Kristjani, klali smo vas 1945, klali vas bomo 2013″.To je napis na steni ene od diskontnih trgovin na Zaloški cesti v Ljubljani. Žalostno toda resnično je dejstvo, da se leva politična opcija z vsemi svojimi civilnimi gibanji in aktivisti spusti na tako nizek nivo obračunavanja z ideoliškimi tekmeci. Še posebej če vemo, da se je leta 1991 ob popisu prebivalstva 1369873 državljanov opredelilo za kristjane in 84586 za ateiste, o čem se mi torej danes pogovarjamo? Če je v tej državi kdo diskriminiran smo zagotovo to kristjani! Diskriminacija kristjanov se najpogosteje kaže v naslednjih oblikah:
  a)– zavrnitev človekovih pravic kristjanov
  – kršitev svobode izražanja
  – kršitev svobode vesti
  – kršenje pravic staršev glede vzgoje otrok
  – kršitev institucionalne ali kolektivne razsežnosti verske svobode
  – diskriminatorna politika “enakih možnosti”.

  b) Nestrpnost se kaže v obliki naslednjih dejanj:
  – marginalizacija kristjanov
  – onemogočanje enakega dostopa do služb
  – onemogočanje enakega dostopa pri sklepanju poslov
  – izključitev kristjanov iz javnega življenja
  – izključitev krščanskih simbolov iz javnosti
  – družbena depriviligiranost kristjanov
  – žalitve ali napeljevanje k žalitvam kristjanov
  – zavajajoče predstavljanje kristjanov v medijih preko negativne stereotipizacije.

  c) Sovražna dejanja so navzoča v naslednjih kristjanofobičnih dejanjih:
  – zločini iz sovraštva proti kristjanom
  – sovražna dejanja kot odrekanje storitev
  – vandalizem in onečaščanje verskih objektov.
  Še dobro, da Madžari, Poljaki, Avstrjici, Čehi in Slovaki in desna politična opcija v Sloveniji preprečuje mohamedancen iz celega sveta, da se kot ekonomski migranti prešvercajo v EU. Že z tistimi, ki so mimo donačih zakonodaj in ustave EU nezakonito prišli v EU imamo kopico težav, celo toliko, da so leve vlade po EU medijen prepovedale poročati, pa kjub temu prihajajo šokatni podatki o enormnem porastu kriminala do javnosti. Vsake toliko časa pa nas na zgrešeno politiko Merklove in levih vlad EU spomnijo teroristični napadi širom EU in v njih tragično umrle smrtne žrtve. Do kdaj bomo ta brutalni teror in neodzivnost institucij EU in nacionalnih levih vlad še trpeli?

  • Soave

   + + + + + + + +

  • šmentanamuha

   Levičarji, komunisti, ateisti so orodje v rokah demonskih sionistov. Izgubili so svojo dušo, odrezani so od božanskega v sebi, zato tudi pravijo, da Boga ni, da pred rojstvom ni ničesar in po smrti ni ničesar več. Njihove duše sedaj pripadajo demonom, ki častijo Satana kot vrhovnega poveljnika.

 • Olga

  Bravo Orban! Za divjaško islamsko ideologijo v Evropi ni prostora!

 • xtc

  Orban ima prav je eden ,ki trenutno razmišlja racionalno in realno.

 • dr Janez Sveti

  Zakon vesolja, vedno vse postavi na svoje pravo mesto. Kaj mi želimo, je nepomembno.
  DR Janez Sveti genij

 • if

  Orban o svojem narodu govori enako kot Slovenec Prešern o slovenskem narodu, ki v svoji in ustavni himni pravi: “Slovencov porodnico, Deželo našo živi Bog. Prost, ko je bil očakov Naprej naj bo Slovencov dom

  Ker Slovenijo vodi velizdajalsko antislovnstvo, mora slovenski narod upoštevati Orbanove zlovešče, opozorilne in smernične besede “želimo ohraniti.krščansko Evropo vsaj na delu, ki ga je dobrodelni Gospod zaupal Madžarom.”
  To slovenskemu narodu nalaga tudi 6. člen ustave-himna je Zdravica!

  Državnotvornost slovenskih levičarjev je uničujoča za Slovenijo. S svojo velizdajalsko politiko so zreducirali slovensko morje na 300 km² in obalo na 43 km.
  Madžarsko Blatno jezero šteje 592 km² in pripadajočih 236 km obale.

 • !

  tudi ž. Izrael povzročil škodo katoliški cerkvi http://www.indcatholicnews.com/news.php?viewStory=28772

 • !

  Tudi v ž- Izraelu kristjani niso dobrodošli !!!!https://www.youtube.com/watch?v=IX9Tk2TMA6Q

 • kristjani nismo Ž.

  Tudi kristjani v ž. Izraelu trpijo! https://www.youtube.com/watch?v=fAZfbMccO3A

 • resnica boli

  Orban je imel prav glede ž. Sorosa.

 • ___

  http://www.indCatholiCnews.com

  “Israel demolishes Catholic Church property, prepares to destroy hundreds more homes”

  The head of the Roman Catholic Church in Israel, Palestine and Jordan protested yesterday against Israel’s demolition of a church-owned property in annexed East Jerusalem, saying it eroded chances for peace.

  “It is an act of vandalism that infringes international law, Patriarch Fouad Twal said. “It is an act is against the law, against justice and against humanity, against any ideology upon which peace can be built and increases segregation and hate.”

 • ___

  http://www.indcatholicnews.com/news.php?viewStory=28772

  “Israel demolishes Catholic Church property, prepares to destroy hundreds more homes”

  The
  head of the Roman Catholic Church in Israel, Palestine and Jordan
  protested yesterday against Israel’s demolition of a church-owned
  property in annexed East Jerusalem, saying it eroded chances for peace.

  “It
  is an act of vandalism that infringes international law, Patriarch
  Fouad Twal said. “It is an act is against the law, against justice and
  against humanity, against any ideology upon which peace can be built and
  increases segregation and hate.”

 • hm hm

  tudi v Ameriki ni več Križa pred belo hišo, ampak so ž. simboli. Ker jim vladajo ž. http://davidduke.com/wp-content/uploads/2013/11/banned-honored1.jpg

 • Hun

  Vazn da je dobr zasluzu z ograjo…o novem navalu migrantov pa ne duha in sluha..

  • ……

   vala ni ker se meje varuje!

   • Hun

    pa tok je blo govora da bo Slovenija žep za migrante

    • ?

     Policija VES ČAS dobi tu in tam ilegalne prebežnike. Soroševec kaj ti ni jasno

     • Hun

      ocitno teb ni jasna razlika med tu in tam ter masovnim navalom

 • lauraas

  E, tako ti je to, kad više nema vjere! Ha tomička?

 • lauraas

  Orbana za predsednika EU!!!

 • freedomfighter

  Evropa bi potrebovala neposredne volitve za predsednika pa bi blo

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!