fbpx

Orban ostaja neizprosen: Nedopustno je, da muslimani med prazniki ubijajo kristjane sredi Evrope

Viktor Orban (Foto: epa)

Madžarski premier Viktor Orban je za madžarske medije dejal, da bo leto 2017 “leto revolta za demokracijo.” Prav tako je povedal nekaj krepkih na račun ilegalnih migrantov, ki ubijajo po Evropi.

“Nedopustno je, da sredi Evrope ubijajo kristjane med božičnimi prazniki,” je dejal Orban in dodal, da zaradi migrantov nič več ne bo, kot je bilo.

Po njegovem mnenju se bo morala politika Bruslja močno spremeniti do ilegalnih migrantov in jih deportirati nazaj, meje pa bi morali zaščititi, da bo priliv migrantov zaustavljen. Berlinski napad je pokazal, da je bila integracija neevropskih migrantov v Evropi velika in očitna napaka, ki ruši samozavest zahodnega sveta.

“Ekonomski padec, kriminal, terorizem, imigracije, neodločnost in neiskrenost so glavni problemi, na katere zahodni voditelji nimajo odgovorov,” je bil kritičen Orban, hkrati pa je izrazil željo, da bi se več evropskih narodov in političnih struj pritožilo proti ‘statusu quo’ ter po politični poti zavrnilo voditelje, ki ne poslušajo glasa ljudstva.

“Leto 2017 bo leto revolta”
Madžarski predsednik je v luči sprememb, ki so dosegle svet, omenil tudi brexit in tudi nepričakovan poraz klana Clintonovih v ZDA. “Želim si, da bi se ta trend nadaljeval tudi v letu 2017, zato pravim, da bo to leto, leto revolta.” 

Na vprašanje o ideji Angele Merkel, da prepove javno nošenje burk v Nemčiji, pa je Orban dejal, da je začuden nad liberalno logiko, ki vabi tuje ljudi v svojo državo, nato pa jim dopušča, da nosijo, kar želijo. “To zelo težko razumem.”

Miha Pirih