fbpx

Organiziran uvoz muslimanov v Evropo se nadaljuje, Salvini migrante zavrnil: “Italija je za migrante ZAPRTA!”

V Italijo jim vstop ni dovoljen. (foto: arhiv Demokracije)

V Sredozemskem morju več kot 300 rešenih migrantov ostaja ujetih na ladji španske nevladne organizacije Proactiva Open Arms, potem ko jim je izkrcanje po Malti danes zavrnila še Italija. Italijanski notranji minister Matteo Salvini je tvitnil, da “je njegov odgovor jasen: italijanska pristanišča so zaprta”.

“Za tihotapce ljudi in za tiste, ki jim pomagajo, je zabave konec,” je dodal Salvini, znan po ostrih stališčih proti migrantom. Pojasnil je, da je za dovoljenje za prihod migrantov na italijansko ozemlje nevladna organizacija zaprosila, potem kso jim niso dovolili izkrcanja na Malti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1076433233951293440

Okoli 310 migrantov so rešili v petek s treh čolnov na odprtem morju ob libijski obali. Žensko z novorojenčkom, ki ga je pred tremi dnevi rodila na neki libijski plaži, je obalna straža prepeljala s helikopterjem na Malto. Drugi, tudi več nosečnic, otrok in dojenčkov, pa ostajajo ujeti na ladji nevladne organizacije sredi morja.

Proactiva Open Arms je objavil video, v katerem izpostavlja, da so migrante rešili pred gotovo smrtjo, saj je zelo mrzlo. Malta pa ne samo, da jim ni dovolila izkrcanja, niti s hrano jim ne želi pomagati. Nemška nevladna organizacija Sea Watch je medtem danes sporočila, da so v morju rešili 33 migrantov in pozvali k dovoljenju za izkrcanje.

Demokracija.si