fbpx

Osebje migracijskih centrov pod stalnimi grožnjami migrantov

Simbolična slika (Foto: sta)

V prvih devetih mesecih letos je švedska migracijska komisija prijavila 2875 primerov zaradi zaskrbljenosti za svoje osebje, vključno z grožnjami posilstva in grožnjami o povzročitvi požarov v pisarnah.

Posebno jih skrbi za žensko osebje migracijskega sveta, ki se ukvarjajo z vsemi zahtevki za azil v državi, saj je bilo mnogo primerov spolnega nadlegovanja, vključno z grožnjo, kjer je priseljenec rekel, da posiljuje delavke, poroča Breitbart.

Grožnje so pogosto prek elektronske pošte in telefonov
Maria Johanson
, strokovnjakinja za delovno okolje pri švedskem odboru za migracije, je dejala, da so incidenti “lahko karkoli, vključno z neprimernim komentarjem, povezanim s spolnim dejanjem. To ni pogosta težava, vendar je resna, ko se zgodi”. Dodala je, da so grožnje pogosto prek elektronske pošte in telefonov, pri čemer je ena izmed uslužbenk enkrat dobila klic, kjer je migrant zakričal: “Kaj počneš prekleta pi*ka?” in nato odložil telefon.

Več primerov nadlegovanja, ki lahko privedejo do brutalnih zločinov
Eden izmed mnogih primerov je, ko je delavka šla na svež zrak, sledil ji je migrant. Odločila se je, da ga bo ignorirala in pregledala svoj prenosni telefon, nakar jo je začel poljubljati po roki in jo nato skušal še poljubiti na ustnice, vendar ga je pravočasno odrinila. Spet drugi primer govori o agresivnem migrantu, ki se je pojavil v pisarni in s katerim so se morali soočiti varnostniki. Migrant je začel groziti, da jih bo ubil in se nato obrnil še k varnostnici ter ji zatrdil, da bo našel njen naslov in jo posilil.

Grožnje zoper zaposlene ali pa tudi prostovoljke, ki delajo z migranti, lahko včasih povzročijo brutalne zločine. V zadnjih letih je umrlo več žensk, ki delajo s prosilci za azil. Najbolj znan je primer 22 let stare delavke v migracijskem centru Alexandre Mezher, ki jo je ubil libanonski prosilec za azil.

D. Š.