fbpx

Osem najstnic starih od 13 do 16 let je do smrti zabodlo brezdomca

Moškega so ubile v eni od ulic v središču Toronta (foto: Freepik)

Osem najstnic je bilo obtoženih umora 59-letnega moškega, ki je bil zaboden v središču Toronta v Kanadi. Po navedbah tujih medijev so se dekleta spoznala na družbenih omrežjih, stare pa so od 13 do 16 let. Podrobnejših informacij o okoliščinah umora še ni, vendar kanadska enota za umore pravi, da takemu načinu umora pravijo “rojenje”.

13, 14 in 16 let. Toliko so bile stare najstnice, ki so jih obtožili umora 59-letnega moškega v Torontu, največjem kanadskem mestu. Spoznale naj bi se na družbenih omrežjih, še vedno pa ne vedo, kaj je bil točen razlog za njihovo srečanje na dan umora. Zaradi kanadskega zakona o mladinskem kazenskem pravosodju osem najstnic ostaja neidentificiranih za javnost.

Po poročanju tujih medijev je osem najstnic v nedeljo zvečer napadlo in zabodlo moškega na trgu blizu glavne železniške postaje v največjem kanadskem mestu. Tri dekleta so stara 13, tri 14 in dve 16 let, je v torek sporočila policija, pišejo tuji mediji.  Vseh osem je bilo obtoženih umora druge stopnje zaradi smrti 59-letnega moškega, ki je bil zaboden v središču Toronta. Policija identitete umorjenega ni razkrila, a je na tiskovni konferenci narednik Terry Browne iz enote za umore v Torontu povedal, da se je moški pred kratkim preselil v mestni sistem zavetišč za brezdomce, čeprav naj bi imel v tistem območju družino.

Browne je dejal, da so se policisti odzvali na klic v središču mesta okoli polnoči 18. decembra, potem ko so mimoidoči opazili moškega, ki je utrpel vbodne rane. Dekleta naj bi po prepiru napadla in zabodla žrtev. Moškega so hudo poškodovanega odpeljali v bolnišnico, a je kmalu zatem umrl. Najstnice je policija našla v bližini kraja umora in jih aretirala, na kraju dogodka pa so našli več kosov orožja. Nobene od osumljenk ni bilo mogoče identificirati po kanadskem zakonu o mladinskem kazenskem pravu. Browne je dejal, da preiskovalci verjamejo, da so se vpleteni v napad spoznali na družbenih omrežjih in prihajajo iz različnih delov mesta, vendar je dejal, da še vedno ni jasno, zakaj so se srečale tisti večer.

“Trenutno jih ne bi opisal kot tolpo, toda tisto, kar se je domnevno zgodilo tisti večer, bi bilo skladno s tem, čemur tradicionalno pravimo rojenje,” je dejal Browne. Od prijetih osmih najstnic so tri že imele stik s policijo v preteklosti. Osumljenke so obravnavali na sodišču že v nedeljo, 29. decembra pa jih čaka sodišče.

Tanja Brkić