fbpx

Osemnajstletni musliman študentki prerezal vrat, na sojenju se zagovarja: “Samo sledil sem navodilom korana”

Thamer Hameed Almestadi (Foto: PrintScreen)

Lani je musliman v študentskem domu skušal ubiti študentko. V njej je videl hudiča, želel ji je prerezati vrat. Na sojenju se zdaj zagovarja, da je za poskus umora kriva njegova vera. V koranu piše: “Ko spoznate nevernike, jih udarite v vrat.” Ko je to prebral, si je izbral naključno žrtev in ji v vrat zadal 13 centimetrov globoko ureznino.

Moški, ki so ga lani obsodili naklepa umora, ko je na eni izmed kanadskih univerz napadel žensko, je zdaj priznal, da jo je želel ubiti. “Skušal sem jo ubiti,” je priznal Thamer Hameed Almestadi. “Nisem pa vedel, kaj sploh počnem.” Lani je krivdo zanikal in prisegel, da je nikakor ni želel ubiti, da proti njej ni usmeril nobenega orožja in da je sploh ni napadel. A žrtev Mary Hare je utrpela resne poškodbe in posledice. Najhuje je bilo območje vratu, ki ji ga je napadalec želel prerezati. Slednje mu je tudi uspelo in žrtev je v bolnišnici pristala s skoraj 13 centimetrov globoko ureznino.

Mary Hare je bila lani v času napada v študentskem domu. Almestadi naj bi z nožem prihitel v njeno sobo in jo brez besed nemudoma napadel. Sojenje naklepa umora se je na vrhovnem sodišču začelo v torek, poroča CBS News. V večurnem sojenju je Almestadi jokal, govoril, da obžaluje svoje dejanje in spraševal, če je nesrečna žrtev preživela. “Recite ji, da mi je žal, da sem storil napako. Sploh ne vem, zakaj sem napadel ravno njo.” Prihaja iz Savdske Arabije in trdi, da noč pred napadom ni mogel zatisniti očesa. V tistem času naj bi bil zelo pod stresom, kar naj bi ga vodilo v kruto dejanje. “Z delom v šoli zelo zaostajam. Ne morem se osredotočiti,” je opravičeval svoje ravnanje.

Želel je delovati tako, kot mu narekuje koran, v žrtvi pa je videl hudiča, ki ga mora pokončati
Ko so ga vprašali, zakaj je nedolžno žensko z nožem želel ubiti, je dejal: “Samo sledil sem navodilom korana in ga pričel poslušati. Takrat sem to, kar sem prebral, verjel, a zdaj mislim, da sem mogoče narobe razumel. Če nekaj bereš in so tvoje misli drugje, potem to razumeš drugače.” Almadi je v času incidenta štel le 18 let. Priznal je, da je v tistem času videl tudi stvari, ki jih ni bilo. “V času napada sem mislil, da je Mary v resnici hudič,” je dejal. Ne glede na njegovo ”zagovarjanje” in kesanje pa je dejstvo, da v koranu piše naslednje: “Ko spoznate nevernike, jih udarite v vrat” (Koran 47:4).

A. L.