fbpx

Osrednji mediji v Sloveniji in Nemčiji imajo veliko skupnih točk: Ob umoru politika Lübckeja napadli splet in alternativne medije! Podobno ob napadu na sodnico Ružičevo!

Foto: Facebook/Twitter

Mainstream mediji imajo očitno veliko skupnega. Medtem ko so slovenski napad na mariborsko sodnico Danielo Ružič izkoristili za napad na kritike sodstva, čeprav se je že večkrat izkazalo, da je to daleč od neodvisnega, so se nemški mainstream mediji spravili nad alternativne medije. Te krivijo kar za umor politika iz vrst CDU Walterja Lübckeja, ki ga je nedavno ubil psihopatski morilec, ki so mu pripeli še oznako “skrajni desničar”. Vse pod pretvezo, da bi lahko še bolj intenzivno preganjali sovražni govor.

Član desnosredinske CDU Angele Merkel je postal kontroverzna osebnost v luči vrhunca migrantske krize leta 2015, ko je na javni razpravi zatrdil, da, če komu ne odgovarjajo vrednote v državi, lahko nemudoma iz države odide. Pripomba je razumljivo povzročila nemir v domoljubnih nemških krogih, Lübcke pa je bil preko spleta deležen poplave groženj in zlorab na spletu, ki pa so od takrat zbledele.

2. junija letos je bil Lübcke najden ustreljen v glavo na lastnem dvorišču. 15. junija je bil aretiran osumljenec Stefan E., aktiven v skrajno desni neonacistični organizaciji Combat 18, ki pa je bil obsojen zaradi bombardiranja migrantskega doma leta 1993. Mainstream mediji zdaj alternativne medije v Nemčiji krivijo za ta zločin, poroča Voice of Europe. Kot sta poročala fundacija Amadeu Antonio, ki jo financira kontroverzni George Soros, in blog Volksverpetzer, je bralec objavil javno dostopen naslov Lübckeja na mestu za komentarje vodilnega alternativnega medija Politically Incorrect leta 2015.

Izjava, ki jo je objavilo Združenje svobodnih medijev v Nemčiji, pravi: “Umor dr. Walterja Lübckeja, ki ga je domnevno ubil skrajno desni aktivist, je grozljiv zločin. Nujno moramo preučiti ne le zločin, temveč tudi okoliščine, ki so privedle do tega dejanja.” Politika Angele Merkel pa je tista, “ki je privedla do pogojev v Nemčiji, ki služijo kot utemeljitev za dejanja tako skrajno desnih radikalcev”.

Foto: Facebook

Z obtoževanjem se ekstremiste ščiti
Nenehni spini mainstream medijev in vladajočih strank, ki skušajo izenačiti kritične državljane in svobodne medije z aktualnimi nacisti in skrajno desnimi ekstremisti, zgolj služijo skrivanju teh ekstremistov in jim dovoljujejo, da plavajo kot ribe v vodi sredi legitimne opozicije, poudarjajo alternativni mediji. “Mi, nemški svobodni mediji, vehementno protestiramo proti vsakemu poskusu mainstream medija, ki nas krivi za strašen zločin. Zelo malo imamo opravka z podzemljem, od koder prihaja obtoženi krivec Stefan E., kot tudi s katerokoli drugo skupino civilne družbe.”

Ob tem je treba opozoriti, da so nasprotno svobodni mediji dolgo opozarjali na takšno obliko razvijanja dogodkov, kar je privedlo do socialne in politične polarizacije, v kateri bi takšen prezirljiv ekstremizem lahko cvetel. “Mi, nemški svobodni mediji, smo odločno pro-izraelski in strpni do homoseksualcev zaradi naših liberalno-konservativnih vrednot, zaradi česar smo bili pogosto tarča skrajno desnih.” Ni kaj, mainstream mediji so očitno ne glede na državo močno skregani z realnostjo, žalostno pa je, ker so plačani iz davkoplačevalskega denarja.

H. M.