Ostanke pogrešanega kriptomilijonarja našli v kovčku

Foto: Twitter

Potem ko so otroci v mestu Ingeniero Budge v provinci Buenos Aires v Argentini prejšnjo nedeljo našli razkosano truplo pogrešanega 41-letnega kriptomilijonarja Fernanda Péreza Algabe, je argentinska policija sprožila preiskavo, da bi ugotovila, kdo je odgovoren za njegovo umor, piše  New York Post, ki dodaja, da so enega od osumljencev že aretirali.

Otroci so med igro ob potoku našli rdečo aktovko, v kateri so bili deli razkosanega trupla kriptmilijonarja Fernanda Péreza Algabe. Starši otrok so o tem nemudoma obvestili policijo, ki je prišla na kraj dogodka. V kovčku so našli Algabejeve noge in eno podlaket. Milijonarjevo drugo roko so našli v potoku, nekaj dni kasneje pa so locirali še glavo in trup. Vsi udi so bili amputirani precizno, kar kaže na delo profesionalca, pred tem pa naj bi bil trikrat ustreljen, poroča New York Post.

Policija je Algabeja identificirala na podlagi prstnih odtisov in tetovaž. O izginotju najemnika luksuznih avtomobilov in prodajalca kriptovalut, ki mu na družbenem omrežju Instagram sledi 900 tisoč uporabnikov, so poročali minuli torek. Vplivnež je bil takrat nastanjen v Barceloni v Španiji, vendar naj bi en teden pred svojim domnevnim umorom ostal v Argentini. Ključe najetega stanovanja bi moral vrniti 19. julija, a se po pričevanju lastnika ni pojavil ali oglasil na telefon. Po tem so ga prijavili kot pogrešanega. Policija je v zvezi z umorom že aretirala eno osebo in kljub temu da pravi vzrok smrti še ni znan, mnogi menijo, da so ga ubili zaradi domnevnih številnih dolgov, ki jih je imel. “Argentinska policija preiskuje umor kriptovplivneža Fernanda Péreza Algabe. Njegove razkosane ostanke so našli v Buenos Airesu, prepoznali pa so jih po tetovažah in prstnih odtisih,” je zapisal profil na Twitterju, ki je objavil posnetek odkritja policije.

Fernando Perez Algaba, ki so ga prijatelji poimenovali Lechuga (solata), je bil podjetnik. Pri 14 letih je začel delati kot dostavljalec pic. “Začel sem s kolesom in škatlo in začel sem prodajati sendviče,” je povedal Algaba, piše Hindustan Times. Od tam je Algaba prešel na popravilo in preprodajo vozil, na koncu pa si je z najemom luksuznih vozil in prodajo kriptovalut nabral milijone. Pri 24 letih je imel veliko skladišče z dragimi avtomobili, motorji in vodnimi skuterji. Po tem je podjetnik v Miamiju na Floridi odprl podjetje za izposojo luksuznih avtomobilov in vodnih skuterjev, v začetku tega leta pa se je preselil v Barcelono, poroča Dalmatinski portal.

Na Instagramu je zbral približno 900 tisoč sledilcev in na platformi pogosto oglaševal svoje podjetje. Njegovo zadnje podjetje naj bi bilo pri poslovanju zelo uspešno, nakar pa se je njegova poslovna sreča v zadnjih letih spremenila. Nekateri tuji mediji poročajo, da je Algaba dolgoval velike vsote davčni upravi Republike Argentine, njegovo podjetje Motors Lettuce SRL pa je začelo izdajati slabe čeke kmalu po odprtju svojih vrat januarja 2018. Algaba je na svojem mobilnem telefonu pustil sporočilo, da je zaradi slabih naložb v kriptovalute izgubil veliko denarja. Očitno pa je imel tudi druge težave. Zameril naj bi se nasilni tolpi Barra Bravas, močno vpleteno v argentinsko nogometno sceno, ki je od njega zahtevala plačilo 40 tisoč dolarjev.

Fernando Perez Algaba (Foto: Twitter)

Malo pred smrtjo naj bi v enem od svojih sporočil opozoril na možnost, da se mu kaj zgodi. Po poročanju tujih medijev njegov brat Rodolfo Pérez Algaba ni zanikal, da je bil Algaba del kriminalnega miljeja, zatrdil pa je, da ni bil goljuf. Dodal je, da je bil star 17 let, ko je njun oče umrl, in da je Fernando vstopil v poslovni svet zahvaljujoč denarju, ki mu ga je zapustil oče. Rodolfo je povedal, da brata ni videl tri mesece, ker sta se prepirala, in dodal, da Fernando trpi za anksiozno motnjo in se zaradi nje tudi zdravi.

Ana Horvat